Politika

Demokrate: Carević tražio od Krapovića 2,2 miliona eura

 Demokratska Crna Gora optužila je juče predsjednika budvanskog ogranka Nove srpske demokratije i budućeg kandidata za gradonačelnika Marka Bata Carevića da je od predsjednika opštine Budva Dragana Krapovića tražio 2,2 miliona eura na osnovu usmenog sporazuma sa Svetozarom Marovićem.
Demokrate: Carević tražio od Krapovića 2,2 miliona eura
Nova PobjedaIzvor

- Kako je i zašto Marko Bato Carević od Dragana Krapovića tražio da mu isplati 2,2 miliona eura, navodno na osnovu ugovora koji je imao sa opštinom Budva, a zapravo, po sopstvenom priznanju, na osnovu riječi Svetozara Marovića iz vremena kada su Budvom vladali oni koji su potom sklapali sporazume o priznanju krivice - navodi se u saopštenju Demokrata koje je objavljeno na društvenim mrežama. Demokrate su reagovale na tekst na portalu Borba u kojem se funkcioneri opštine Budva iz Demokrata optužuju za korupciju i nepotizam. Demokrate su u odgovoru upitale portal Borbu da li su ,,raskrinkavači kriminalnih aktivnosti u državi možda znali za veze Nebojše Medojevića sa zemunskim klanom“. - Znaju li da je Medojević svojevremeno izjavio da je uvijek spreman na debatu o uticaju kriminala na politiku i pohvalio se, usput, kako o tome ,,jako puno zna“? Dabome da zna, kad je duboko zašao u materiju, sve pišući u listu zemunskog klana, koji se nazivao Identitet. Zašto tabloid ne piše o tome kada zna da je jedan dio političke scene vrlo zainteresovan za identitetska pitanja? Dok smo još kod Medojevića, šta bi sa onim mafijašem koji je 2010. izudarao Medojevića, a o kojem on nakon toga ne smije da pisne? Ako Medojević ne smije, to bi se, zacijelo, moralo očekivati od onih koji neustrašivo raskrinkavaju organizovane kriminalne grupe - tvrdi se u saopštenju. A zašto ne pišu, kako navode Demokrate, o visokom funkcioneru Demokratskog fronta, nekadašnjem suvlasniku zloglasne podgoričke kafane „Debela Berta“, koji je svojevremeno mjenicama prevario narod u Crnoj Gori i pobjegao u Italiju. - Nakon čega je Milo Đukanović, glavom i bradom, dao novac poreskih obveznika da se isti vrati u Crnu Goru, kako bi osnivao nevladina udruženja i glasila koja kontinuirano služe za blaćenje opozicionih kolega i pružanje pojaseva za spašavanje Milu Đukanoviću, najljepšem predsjedniku - zaključuje se u saopštenju Demokrata.

Isplivao prljav veš DF-a i Demokrata

Carević se juče nije oglašavao, ali je na portalu Borba objavljen tekst u kojem se pitaju Demokrate ,,da li je Carević pismeno ili usmeno tražio novac od Krapovića i kada se to tačno desilo i zbog čega to nije Krapović prijavio tužilaštvu“? - Zašto Demokrate nijesu prijavile sve to tužilaštvu, nego i danas prikrivaju to navodno krivično djelo? Kakve su veze Krapovića sa Milošem Marovićem i Branom Mićunovićem, koji su mu omogućili da dobije dozvolu za svoje podmornice u Marini Budva - navodi se u pitanjima. U tekstu je isplivao i prljav veš iz vremena dok su sadašnji funkcioneri DF-a i Demokrata bili u nekada jedinstvenom SNP-u. - Zbog čega je otac Dragana Krapovića onemogućio 2005. godine izbor opozicionog predsjednika u Budvi i tako indirektno pomogao da dođe na vlast organizovana kriminalna grupa koja je opustošila taj grad, a koja je kasnije pomogla njegovom sinu u unosnom poslu, u dobijanju dozvole za podmornice. Kada će sadašnji visoki funkcioner Demokrata pristati javno da saopšti kako je učestvovao u falsifikovanju potpisa podrške Slobodanu Miloševiću na izborima 2000. godine i koliko je novca podijelio iz svoje kancelarije u Bloku 5 za taj prljavi posao? Kada će sadašnji visoki funkcioner Demokrata javno progovoriti o malverzacijama u kojima je učestvovao vezano za pronevjeru para iz Savezne vlade tokom 2000. godine, koje su se odvijale u prostorijama sadašnje diskoteke ,,Bigl“ u Podgorici? Kakva je uloga sadašnjeg visokog funkcionera Demokrata u aminovanju krađe na referendumu 2006. godine kao saradnika Františeka Lipke - neka su od pitanja. 

Portal Analitika