Kultura

"Galaktička Crvenkapica" najbolja, Mustafić najbolji režiser

Nagradu za najbolju predstavu na Festivalu internacionalnog alternativnog teatra (FIAT) žiri jednoglasno dodjeljuje predstavi "Galaktička Crvenkapica" u produkciji i režiji "Insectotropics" iz Barselone.
 "Galaktička Crvenkapica" najbolja, Mustafić najbolji režiser
Portal AnalitikaIzvor

Inspirisani bajkom “Crvenkapa” na orginalan, katarzično intenzivan način potvrđuju osnovnu funkciju efemernosti pozorišta, da se dešava sada i ovdje. Raznorodni umjetnici (slikari, muzičari, vizuelni umjetnici i glumica) svako preko svog medija izražavanja uživo stvaraju i uvode nas u priču dešifrovanja sopstvenih strahova, praćenja intuicije kao i kompleksnosti životnih odluka, navodi se u obrazloženju.

Nagradu za najbolju režiju žiri jednoglasno dodjeljuje reditelju Dinu Mustafiću za predstavu “Majka i dijete” u produkciji M.A.M. Fondation of Contemporary Art iz Tirane (Albanija), zbog cjelovitosti autonomnog koncepta koji ostvaruje uz minimalna sredstva a bogatom rediteljskom imaginacijom.

Nagradu za najbolju žensku ulogu žiri je jednoglasno dodjelio glumici Emi Andrei za ulogu majke u predstavi “Majka i dijete” u režiji Dina Mustafića i produkciji M.A.M. Fondation of Contemporary Art iz Tirane (Albanija). Za najbolju mušku ulogu žiri jednoglasno je dodjelio Atanasu Atanasovskom i Valentinu Kostadinovskom glumcima predstave “Ćao, prijatno!” u režiji Siniše Evtimova i produkciji Udruženja Ćao prijatno iz Skoplja (Makedonija).

 

Portal Analitika