Region

Iz plinske boce počeo da pušta plin, izazvao eksploziju, pa nožem napao policajce

Muškarac (49), inače duševni bolesnik, povrijedio je u Opuzenu dva policajca velikim ručnim nožem, prenosi 24.sata.
Iz plinske boce počeo da pušta plin, izazvao eksploziju, pa nožem napao policajce
24 sataIzvor

Jednog je porezao po prstima, dok je drugog jače povrijedio po rukama pa su ga helikopterom HRZ-a prevezli u bolnicu u Split.

Muškarac je prvo počeo da prijeti susjedima danas oko 16.20 sati pa su mu pozvali policiju.

Kad su stigla dva policajca počeo je iz plinske boce u stanu da pušta plin te je izazvao eksploziju i požar, ali srećom niko nije povrijeđen. 

Kriza u Opuzenu i dalje traje, jer se muškarac, nakon što je povrijedio policajce popeo na terasu te i dalje prijeti i ne želi da siđe. 

Osim policije, na terenu su vatrogasci i Hitna pomoć.

Kako piše Slobodna Dalmacija, 49-godišnjak već duže vrijeme izaziva probleme u susjedstvu, a ovog puta mu je navodno zasmetala buka s dječjeg rođendana.

Vikao je na djecu i vrijeđao. Najviše mu je zasmetalo ispaljivanje konfeta pa je prijeteći i negodujući rekao da u njega djeca pucaju. Kada su vidjeli da stvar izmiče kontroli susjedi su pozvali policiju koja je ubrzo došla. On se zatim zabarikadirao u kuću iz koje se ubrzo osjetio miris plina. Policija je na svu sreću uspjela da evakuiše ljude iz obližnjih kuća prije eksplozije pa se nikome ništa nije dogodilo.

Od siline eksplozije kuća se prepolovila i izgorjela a duševno rastrojeni muškarac opečen po tijelu uspio se popeti na jedan dio krova, tačnije betonske ploče, po kojoj se šeta. 

"Svi su olako shvatali ovaj problem. Odvezu ga na psihijatriju bude neko vrijeme vrati se, nitko ne kontroliše uzima li terapiju. Uzeo je karton od svog porodičnog ljekara, on nije bio pod nikakvim nadzorom. Sve institucije, osim policije su zakazale u ovom slučaju. Policija je jedina odrađivala svoj posao. Kad on napravi nered policija ga privede a sudija za prekršaje oslobodi i tako ukrug dođemo do ovoga što se danas dogodilo", rekao je za Slobodnu prvi susjed koji je sa 49-godišnjakom imao i najviše problema.

 

Portal Analitika