Crna hronika

Pejić i Nuhodžić osuđeni na ukupno dvije godine i sedam mjeseci zatvora

Apelacioni sud potvdio je presudu kojom su Pavle Pejić (25) i Mensur Nuhodžić (23) osuđeni na ukupno dvije godine i sedam mjeseci zatvora za izazivanje saobraćajne nesreće u kojoj je poginula devetnaestogodišnja Maša Tomović. 
Pejić i Nuhodžić osuđeni na ukupno dvije godine i sedam mjeseci zatvora
PobjedaIzvor

Pejić je zbog teškog djela protiv bezbjednosti saobraćaja dobio godinu i osam mjeseci robije dok je za isto djelo Nuhudžić osuđen na osam mjeseci zatvora.

Prvostepenu presudu je u martu donio sudija Višeg suda u Podgorici Predrag Tabaš.

Tragedija se dogodila 23. novembra 2014. godine, 15 minuta iza ponoći na osvijetljenoj raskrsnici Ulice I proleterske, ulice Franca Rozmana i ulice Nikole Tesle. Do nesreće je došlo kada je Nuhodžić, sa kojim je u automobilu bila stradala djevojka, pokušao svojim ,,golfom 5“ da sa bulevara skrene lijevo ka Zagoriču. Tada je u bočni dio njihovog automobila udario Pejićev BMW, koji je brzinom od 114 kilometara na čas, a koja je veća od propisane, iz pravca Zlatice nailazio bulevarom ka gradu. Od silovitog sudara prednji dio BMW-a se bukvalno ,,zario“ u bočna desna vrata ,,golfa“, tako da je studentkinja od teških povreda preminula svega pet minuta nakon nesreće.

Tom prilikom povrijeđeni su i Nuhodžić kao i saputnici u Pejovićevom automobilu Miloš Rašović (19) i Marko Vlahović (21).

Apelacioni sud je odbacio žalbe branioca optuženih i zaključio da nepropisno ponašanje u saobraćaju optuženog Pejića nije bilo isključivi uzrok nastanka saobraćajne nezgode i nastale posljedice već i nepropisno postupanje optuženog Nuhodžića koji je vozilom upravljao protivno zakonskim propisima.

- Neosnovano se žalbom branioca optuženog Nuhodžića ukazuje da je do saobraćajne nezgode došlo isključivo usljed propusta vozača vozila BMW kojim je upravljao optuženi Pejić, brzinom ne manjom od 114,6 kilometara na čas a koji je bio u obavezi da se kreće brzinom ne većom od 50 kilometara na sat – pojasnili su iz Apelacionog suda.

Oni navode da iz vremensko prostorne analize, dinamike toka saobraćajne nezgode, nalaza i mišljenja vještaka saobraćajne struke Gorana Čarapića proizilazi da je optuženi Nuhodžić bio dužan da propusti vozilo BMW kojim je upravljao Pejić, a koje je dolazilo iz suprotnog smjera, a što nije uradio.

(Opširnije u današnjoj Pobjedi)

Portal Analitika