Fudbal

Sjajni Liverpul, Totenhem savladan na "Vembliju"

Peta utakmica u sezoni i peta pobjeda Liverpula koji se i danas istakao kao ozbiljan kandidat za titulu u Premijer ligi.
Sjajni Liverpul, Totenhem savladan na "Vembliju"
Portal AnalitikaIzvor

Na "Vembliju" je u derbiju kola savladan domaći Totenhem 2:1.

Od starta je Liverpul pokazao da je trenutno bolja ekipa, Mane je prijetio, Salah i Firmino takođe, ekipa Jirgena Klopa je diktirala tempo i tek kada je Totenhem uspostavio ravnotežu desio se taj prvi gol koji je postigao Vajnaldum u 39. ninutu. 

Očekivala se reakcija Totenhema u drugom poluvremenu, ali je Liverpul ipak bio previše moćan danas. Pokušao je Lukas Moura koji je i danas bio raspoložen, ali nije imao sreće jer je lopta pogodila okvir gola.

Onda je uslijedio i drugi gol gostiju, Mane je prošao po desnoj strani, uputio oštar centaršut po zemlji, Vertongen je odbio loptu samo do Firmina koji postiže vjerovatno najlakši gol u svojoj karijeri, sa samo par centimetara šalje loptu u mrežu i postavlja konačan rezultat.

Do kraja utakmice otvorio se još više prostor za napadače Liverpula, Salah je imao dobar udarac, Vajnaldum se našao u novoj šansi nakon dodavanja Manea, kao da je bilo pitanje trenutka kada će Liverpul postići još koji gol.

Nije se to desilo,ali jesmo vidjeli gol na drugoj strani u nadoknadi vremena. Nakon kornera je lopta došla do Lamele na drugoj stativi, on je iz mrtvog ugla pokušao i uspio da savlada Alisona na sjajan način.

Ipak, nisu uspjeli, navijači Liverpula kućama odlaze zadovoljniji.

Portal Analitika