Crna hronika

Saslušanje zaštićenog svjedoka odgođeno za ponedjeljak

Saslušanje zaštićenog svjedoka koji tereti grupu Nikšićanina Ranka Radulovića za najteža krivična djela među kojima su ubistva, otmice i ucjene, kodnog imena Jadranko Jonski, odgođeno je za ponedjeljak.
Saslušanje zaštićenog svjedoka odgođeno za ponedjeljak
Portal AnalitikaIzvor

Saslušanje je odgođeno, zbog odlučivanja o zahtjevu odbrane o izuzimanju sudije Višeg suda u Podgorici Miroslava Bašovića.

Branilac Željka Radulovića, advokat Sava Kostić zatražio je izuzimanje Bašovića zbog pristrasnosti koju je iskazao tako što je juče započeo proces iako nijesu bile ispunjene procesni uslovi.

Bašović je otvorio proces iako advokat Kostić nije bio prisutan kao ni njegov branjenik kome nije bilo uručen poziv za saslušanje Jadranka Jonskog.

Zaštićeni svjedok je trebalo da svjedoči u predmetu protiv kriminalne grupe Ranka Radulovića, čiji je bio član, a uhapšen je sredinom juna.

On je prvo dobio status svjedoka saradnika, a zatim zaštićenog svjedoka. Ispričao je da je grupa Nikšićanina Ranka Radulovića raspolagala fondom od skoro pet miliona eura za ubistva pet policijskih funkcionera i dva člana njihovih najužih porodica.

Portal Analitika