Politika

Vučićević: Nećemo pristati na ucjene Ivanovića

 “Zašto osam mjeseci nakon mog imenovanja od strane Odbora direktora MSC-a ,čija je odluka usvojena na pretprošloj sjednici Skupštine Opštine Budva,dakle potpuno legitimno i u skladu sa zakonom,niko,pa ni bivši direktor nije reagovao kada je postojao i zakonski rok žalbe od 30 dana?”, pita se Izvršni direktor Mediteranskog sportskog centra-Budva, Nikola Vučićević. Vučićević je reagovao na navode opštinskog odbora Demokratske partije socijalista Budva da su u saznanju da je ovih dana vanrednom kontrolom inspektora Uprave za inspekcijske poslove utvrđeno da izbor direktora MSC-a Budva nije izvršen po zakonu.
Vučićević: Nećemo pristati na ucjene Ivanovića
Portal AnalitikaIzvor

“Skupština je zakonodavno tijelo i njene odluke ne mogu dovoditi u pitanje inspekcijski organi”, naveo je Vučićević.

Dodao je i da su kazne koje je po  prijavi bivšeg direktora Ivanovića napisao inspektor rada plaćene 1333 i 133 eura.

“Da li prijava ima veze sa činjenicom da bivšem direktoru nismo htjeli da mu isplatimo traženih 45 000 eura?Naime,moram napomenuti da je bivšem direktoru isplaćeno 12 bruto zarada nakon raskida ugovora u MSC-u,što mu pripada po zakonu.Naknadno je tražio još 45 000 eura ili će nas ,kako je rekao,napasti inspekcijama sa republičkog nivoa.Ovim putem mu poručujemo da na ovaj vid ucjena nećemo pristati,jer u ovome ima čak elemenata organizovanog kriminala,i ako ovako nastavi da nas pritiska tražićemo zaštitu nadležnih institucija za ovu materiju”, dodaje on.

Tvrdi i da je u trenutku njegovog preuzimanja funkcije direktora, Mediteranski sportski centar imao skoro pola miliona eura nenaplaćenih potraživanja koja su uglavnom  napravljena u proteklih  tri godine unazad.

“Od toga je najveći dio duga napravljen sklapanjem ugovora sa Odbojkaškim klubom Budvanska rivijera Budva. Da napomenem da je ugovor sa ovim sportskim kolektivom sklopljen dva puta,a drugi ugovor mimo statuta firme i na štetu MSC-a.Prvi ugovor je iznosio 170 000e,a posle toga potpisan ugovor koji je napravio dodatno dugovanje od 60 000e,što ukupno iznosi  230 000e.MSC je dobio presudu u svoju korist u Privrednom sudu u Podgorici,i blokiran je račun OK Budvanska rivijera Budva na 230 000e.Medjutim,ta sredstva se vrlo teško mogu naplatiti jer je klub ugašen,tako da ćemo biti prinudjeni da obnovimo krivični  postupak kod tužioca protiv bivšeg direktora Ivanovića zbog nesavjesnog vodjenja firme”, ističe.

Dodaje da su dio dugova uspjeli da naplate, neke vraćaju težim putem, ali MSC radi i  ostvaruje prihode koji su za 40% uvećani u odnosu na ranije periode,čiji je finansijski izvještaj MSC usvojen na Skupštini Opštine Budva .Sa tim prihodima se vrše sanacije , popravke i rekonstrukcije objekta koji je nebrigom spao na niske grane.

“No,i tu se postavlja pitanje,da li je namjera uopšte bila da se sportski centar dovede u reprezentativno stanje ili je pak cilj bio da se obezvrijedi i proda trećoj zainteresovanoj strani za male pare? Bilo kako bilo,mi ćemo i dalje nastaviti da radimo najbolje što umijemo i da svakodnevno ostvarujemo rezultate. Zlonamjerno i prije svega neistinito i manipulativno iznošenje činjenica ćemo uvijek demantovati,a istinu ćemo tražiti na sudu-jer očigledno drugačije ne može”, zaključuje Vučićević.

Portal Analitika