Košarka

Košarkaši Budućnosti na turniru u Brindiziju

Košarkaši Budućnosti su juče stigli u Brindizi gdje će učestvovati na VIII Memorial "Elio Pentassuglia" - Happy Home Cup-u.
Košarkaši Budućnosti na turniru u Brindiziju
kkbuducnost.meIzvor

Osim domaće ekipe Happy Casa Brindisi i KK Budućnost VOLI na turniru će učestvovati ekipe Sakarya BSB iz Turske i Zeus Energy Group Rieti iz Italijanske Seria A2.

Prvi protivnik će biti ekipa Sakarya BSB za koju od ove godine nastupa dugogodišnji NBA igrač Toney Douglas. Toney Douglas je u svojoj NBA karijeri promijenio čak 7 timova da bi prošlu polusezonu proveo u Evropi u ekipi Anadolu Efes-a. Najzvučnije pojačanje nakon Douglas-a je Landry Nnoko koji je prošle sezone nastupao u razvojnoj NBA G League-i i osvojio nagradu za najboljeg defanzivca 2018. godine.

Ekipa u Brindizi nije pošla u punom sastavu jer su Petar Popović, Suad Šehović, Nikola Ivanović, Filip Barović, Milić Starovlah i Edwin Jackson odsutni zbog reprezentativnih obaveza.

Igrači koji su na raspolaganju Aleksandru Džikiću su: Earl Clark, Coty Clarke, Sead Šehović, Nemanja Gordić, Bogdan Bojić, Aleksa Ilić, Aaron Craft, Zoran Nikolić, Srđan Kočić, Igor Drobnjak.

Raspored utakmica:

Polufinale - Subota 15.09.2018

18:15 KK Budućnost VOLI - Sakarya BSB

20:45 Happy Casa Brindisi - Zeus Energy Group Rieti

Nedjelja 16.09.2018

17:45 Zeus Energy Group Rieti -

20:15 Happy Casa Brindisi -

*Bez obzira na rezultat polufinala, Happy Casa Brindisi će igrati svoju nedjeljnu utakmicu u terminu od 20:15h.

Portal Analitika