Crna hronika

Lipovina prijetio da će ubiti braću Pavlović i Zvicera

Pritvorenik Savo Lipovina (23) sa Cetinja saslušan je u Osnovnom tužilaštvu zbog nedavnih prijetnji pritvoreniku Iliji Pavloviću.
Lipovina prijetio da će ubiti braću Pavlović i Zvicera
Nova PobjedaIzvor

Kako Pobjeda saznaje, Lipovina je saslušan po prijavi Pavlovića koji je detaljno opisao šta se dogodilo spornog dana. Između ostalog, Pavlović je naveo da se incident dogodio za vrijeme šetnje i da mu je Lipovina kazao da će ubiti njega, njegovog brata Boška i njihovog šefa – Radoja Zvicera.

Istražitelji imaju saznaja da su dvojica - pritvorenika Pavlović i Lipovina članovi dvije suprotstavljene grupe. Jedan je priklonjen kavačkom klanu, a drugi blizak škaljarskom.

Savo Lipovina uhapšen je u februaru zbog sumnje da je pokušao da ubije sugrađane Steva Vujovića i Nikolu Kaluđerovića na Bulevaru crnogorskih junaka 23. decembra prošle godine kada je postavio eksplozivnu napravu ispod ,,pežoa“ u kojem su bili.

Lipovini se na teret stavlja pokušaj ubistva. Prema sumnjama istražitelja, Lipovina je daljinskim upravljačem aktivirao eksplozivnu napravu ispod vozila u kojem su bili Vujović i Kaluđerović. Vujović je prošao sa lakšim povredama, a Kaluđerović je teško povrijeđen.

Ilija Pavlović je uhapšen prije godinu zajedno sa bratom Boškom Pavlovićem zbog sumnji da su pomogli ubicama Đorđa Borete i slučajne žrtve Dragana Zečevića 7. decembra 2016. godine u Bečićima. Tada je ranjen Ivo Stanišić. Za ovo krivično djelo sudi mu se pred Višim sudom u Podgorici. Pavlović je negirao da je učestvovao u ubistvu.

(opširnije u Pobjedi)

Portal Analitika