Politika

Nikolić: NSD o "ugroženosti" Srba zbog političkog profiterstva

Izjava portparola Nove srpske demokratije Marka Kovačevića da je predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću važnije da Srbi budu ugroženi nego da Crna Gora opstane, kontradiktorna je, nelogična i prije svega netačna - poručio je Miloš Nikolić, poslanik Demokratske partije socijalista u Skupštini Crne Gore.
Nikolić: NSD o "ugroženosti" Srba zbog političkog profiterstva
Portal AnalitikaIzvor

''Naime, predsjednik Đukanović je pokazao kako se ideja o obnovi državne nezavisnosti njegovala,  referendumom od 21. maja 2006. godine bila realizovana,  a  članstvom u NATO izgrađen je  stabilan temelj opstanka Crne Gore. Sa druge strane, sam DF predstavlja personifikaciju politike "Jugoslavija bez preduslova i alternative", politike koja je činila sve kako bi spriječila da Crna Gora bude nezavisna država i koja je aktivno učestvovala u sprječavanju ulaska u NATO, kao pečata na državnu suverenost i nezavisnost'', kazao je Nikolić.

On je dodao da DF kao i mnogo puta ranije ponavlja tezu o ugroženosti Srba u Crnoj Gori.

''I danas, kao i mnogo puta ranije, DF zbog političkog profiterstva ponavlja propalu tezu o ugroženosti Srba u Crnoj Gori. Srbi u Crnoj Gori imaju sva prava kao i svi drugi građani u građanskoj državi. Jedino što boli lidere DF-a je odbijanje da taj građanski koncept Crne Gore bude narušen prihvatanjem njihovog zahtjeva da se crnogorski i srski narod Ustavom definišu kao konstutivni narodi, kao i da srpski jezik postane jedini službeni jezik. Crna Gora će, uprkos svim iskušenjima, opstati kao građanska država jer je to jedini ispravan put kako bi bila obezbijeđena jednaka prava svim njenim građanima, kao i stabilnost i dugovječnost države Crne Gore'', zaključio je Nikolić.

Portal Analitika