Crna hronika

Kurtagiću pritvor da ne ponovi djelo

Ameru Kurtagiću (51) iz Rožaja određen je pritvor do 30 dana zbog sumnje da je učestvovao u švercu 280 paketa cigareta -  odluku je donio sudija za istrage Osnovnog suda u Podgorici.
 Kurtagiću pritvor da ne ponovi djelo
M.L.
M.L.Autor
Pobjeda, Portal AnalitikaIzvor

Kurtagiću je pritvor određen zbog opasnosti od ponavljanja djela i uticaja na svjedoke.

Policija je u srijedu, u mjestu Trebaljevo, pretresla šleper kojim je Kurtagić upravljao. Pronađene su cigarete bez akciznih markica i Kurtagić je privedena na saslušanje.

Istražitelji intenzivno rade na identifikovanju organizatora nelegalnog transporta cigareta.

Ovo je treća velika akcija policije za nešto više od mjesec u kojoj je osujećeno krijumčarenje velike količine cigareta.

Početkom avgusta uhapšene su četiri osobe - Petar Milutinović, Dragan Šušter, Radovan Brajković, Stefan Vujačić, zbog sumnje da su švercovali 65.000 šteka cigareta bez akciznih markica,vrijednosti oko 1.400.000 eura.

Tužilaštvo je nakon njihovih hapšenja prikupljalo dokaze o umiješanosti nekih carinika i dvije firme u šverc cigareta, pa je 29. avgusta uslijedilo proširenje istrage.

Tada su po nalogu Specijalnog tužilaštva podnijete prijave protiv 28 osoba i dvije firme - „Lončar šped“ iz Bara i inostrane kompanije „Konrad Delaver“.

Po nalogu Specijalnog tužilaštva uhapšeno je deset osoba, dok se za 14 traga zbog osnovane sumnje da su učestvovali u nelegalnom poslu koji je državnu kasu oštetio za desetine miliona eura.

 

 

 

Portal Analitika