Region

Vukotić : Nijesam član nijedne kriminalne ekipe

Kotoranin Jovica Vukotić, označen kao vođa "škaljarskog klana",  koji se nalazi iza rešetaka zbog falsifikovanja isprava, kako prenosi Blic odbija svaki razgovor sa inspektorima na tu temu.
Vukotić : Nijesam član nijedne kriminalne ekipe
Portal AnalitikaIzvor

Štaviše, Vukotić uporno tvrdi da nije dio bilo kakve kriminalne grupe.

Operativna saznanja MUP ukazuju na to da je Vukotić blizak saradnik Luke Bojovića i Filipa Koraća.

Pitan je i za vezu sa Igorom Dedovićem, koga mnogi smatraju najjačim vođom "škaljarskog klana" - kaže izvor "Novosti" iz MUP.

Međutim, Vukotić tvrdi da se njih dvojica nijesu odavno vidjeli niti čuli, i da nijedan od njih nije pripadnik bilo kakvog kriminalnog klana.

Inače, MUP Srbije već duže vreme intenzivno traga za Dedovićem. On je, prema saznanjima Blica, vrlo blizak i sa Ivanom Pavlovićem Ikerom, koji se trenutno nalazi na izdržavanju višegodišnje zatvorske kazne zbog trgovine drogom u Sremskoj Mitrovici.

U međuvremenu, Drugo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu nastavlja sa istragom i "raznim provjerama" u slučaju Vukotića, koji je prije nekoliko dana uhapšen u turskom ljetovalištu Antalija. Njemu je u srijedu, nakon saslušanja, određen pritvor do 30 dana, a na teret mu stavljaju falsifikovanje isprave.

Kako "Novosti" nezvanično saznaju, nadležni organi prvenstveno provjeravaju porijeklo makedonskog pasoša, koji je Vukotić prilikom hapšenja imao kod sebe. Naime, utvrđuje se da li je on ukraden i u njega samo zalijepljena fotografija Vukotića, ili je, kako se sumnja, po narudžbini vođe "škaljaraca" on lažiran u Srbiji.

Takođe, uskoro bi trebalo da budu saslušani svjedoci, koji imaju nekakva saznanja o kontaktima, kretanju i poslovima koje je Vukotić imao u Beogradu, ali i na Kopaoniku, Zlatiboru i u Crnoj Gori.

Podsjetimo, Jovan Vukotić, kojem prijeti zatvor od tri mjeseca do pet godina na saslušanju u Tužilaštvu, iznio je odbranu osporivši nadležnost Tužilaštva, tvrdeći da je nelegalno uhapšen i da nikad nije koristio pasoš za koji ga terete u Srbiji.

Portal Analitika