Društvo

Bošković i Kašćelan obišli radove: Vojska će uvijek pomagati građanima

Ministar odbrane, mr Predrag Bošković i gradonačelnik Prijestonice Cetinje, Aleksandar Kašćelan obišli su danas radove koje na putu Velestovo-Barjamovica, na Čevu, u najvećoj cetinjskoj mjesnoj zajednici, izvode pripadnici Inžinjerijske čete Vojske Crne Gore.
Bošković i Kašćelan obišli radove: Vojska će uvijek pomagati građanima
Izvor

Inžinjerci su za samo mjesec dana proširili i pripremili za asfaltiranje 8,2 od ukupno 9,2 km puta, koji je od izuzetnog značaja za život mještana, ali i više privrednih subjekata iz ovoga kraja. 

„Ovaj put je još jedan primjer kako Vojska, u saradnji sa lokalnom zajednicom, stanovništvom i privatnim privrednicima može napraviti itekako veliki posao koji je, prije svega, koristan za ljude iz toga kraja“, kazao je ministar Bošković.

On je istakao da je Vojska Crne Gore u prethodnoj godini na području Opštine Cetinje  imala više značajnih poduhvata u radovima na putnoj infrastrukturi, na njenom proširivanju, nasipanju i  pripremi za asfaltiranje.

boskovicobilazakradova2

„U tome nećemo stati. Nastavićemo da radimo i na drugim lokalitetima cetinjske opštine. Vojska je spremna da izađe u susret svakoj akciji i značajnom projektu lokalne samouprave“, istakao je ministar. On je podsjetio da su pripadnici Vojske Crne Gore, posebno njene Inžinjerije, u prethodne dvije godine imali zapažene aktivnosti u podršci civilnim projektima na području Glavnog grada, Mojkovca, Danilovgrada, Berana, Plava...

„Cijela Vojska Crne Gore, ne samo njeni inžinjerci, biće na usluzi svim građanima. To je i jedan od razloga što neprekidno ulažemo u njene kapacitete“, istakao je ministar Bošković. 

Kašćelan se zahvalio nesebičnom angažmanu pripadnika Vojske Crne Gore u misiji unapređenja života stanovnika oblasti Čeva i cijele cetinjske opštine. On je kazao da se brzo očekuje i asfaltiranje ove dionice, kako bi put bio gotov prije početka kišne sezone.

Ministarstvo odbrane i Prijestonica Cetinje imaju ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji, koji omogućava rekonstrukciju postojećih, ali i probijanje novih trasa za puteve u Katunskoj i Riječkoj nahiji.

Portal Analitika