Politika

Sastanak Kolegijuma momenat za prekid bojkota Skupštine

Sastanak Kolegijuma predsjednika Skupština o načinu rada poslanika na unaprjeđenju izbornog zakonodavstva, pravi je momenat za prekid bojkota Parlamenta, ocijenio je programski direktor Građanske alijanse (GA), Boris Raonić.
Sastanak Kolegijuma momenat za prekid bojkota Skupštine
MinaIzvor

Predsjednik Skupštine, Ivan Brajović, zakazao je za ponedjeljak sastanak Kolegijuma na kojem će biti razmatrano pronalaženje najboljeg modela i načina rada poslanika sa ciljem obezbjeđivanja preduslova za nastavak unaprijeđenja izbornog zakonodavstva.

Raonić je rekao agenciji MINA da je Skupština mjesto gdje treba dogovoriti način rada na izmjenama izbornog zakonodavstva.

„U fazi se dogovaraju sve bitne stvari, pa se nadam da će u atmosferi uvažavanja i dijaloga, doći do kvalitetnih i svima prihvatljivih rješenja“, kazao je Raonić.

On je rekao da se nada se da u toj fazi neće biti međustranačkih prepucavanja i uskostranačkog pristupa i da bi zato bilo dobro da bude bez prisustva javnosti, „jer će se onda obraćati potencijalnim biračima, umjesto što će tražiti tačku kompromisa“.

„Sada je idelna prilika za izlazak iz političke krize u kojoj smo predugo i nadam se da će svi akteri političke scene prepoznati važnost i ponašati se dostojanstveno i odgovorno“, naveo je Raonić.

Portal Analitika