Društvo

Stop neregistrovanim vozilima, veće kontrole od subote na putevima

Kampanja „Stop neregistrovanim vozilima“ počinje u subotu i trajaće do 30. septembra, budući da je Uprava policija dobila podataka o sve većem povećanju broja neregistrovanih vozila koja učestvuju u saobraćaju.
Stop neregistrovanim vozilima, veće kontrole od subote na putevima
Portal AnalitikaIzvor

“Određeni broj vozila učestvuje u saobraćaju bez registarskih oznaka, odnosno bez propisanog broja registarskih oznaka (umjesto dvije – jedna, obično na prednjoj strani vozila ili umjesto tri – dvije, obično na prednjoj strani vučnog i na zadnjoj strani vučenog vozila), a nerijetki su slučajevi da su na vozilima istaknute neodgovorajuće registarske oznake napravljene od materijala protivno zakonskim propisima odnosno one koje nije izdao nadležni organ”, kažu iz UP.

Policija će tako sprovoditi kampanju na svim magistralnim i regionalnim putevima, naseljima, lokalnim putevima i ulicama.

“Nerijetke su situacije da vozači u saobraćaju upravljaju vozilom na osnovu polise osiguranja i zapisnika o izvršenom tehničkom pregledu vozila, što je u suprotnosti sa odredbama Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima, pa napominjemo da vozač ne može upravljati vozilom na osnovu naprijed navedene dokumentacije, već isključivo na osnovu važeće saobraćajne dozvole ili potvrde o podnesenom zahtjevu za registraciju vozila koju izdaje Ministarstvo unutrašnjih poslova (do 30 dana od dana izdavanja)”, zaključuju iz UP.

Portal Analitika