Crna hronika

Uhapšen zbog napada na policajca i zbog nuđenja mita

Cetinjska policija je prilikom vršenja redovne saobraćajne kontrole, uhapsila ruskog državljanina zbog sumnje da je počinilo krivično djelo davanje mita i krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.
Uhapšen zbog napada na policajca i zbog nuđenja mita
Portal AnalitikaIzvor

Naime, službenici OB Cetinje su, 11.09.2018. godine, vršeći redovne kontrole saobraćaja od u mjestu Belveder na magistralnom putnom pravcu  Podgorica – Cetinje, zbog prekoračenja brzine zaustavili vozilo marke „VW Passat” podgoričkih registarskih oznaka kojim je upravljao D.B. iz Rusije. Prilikom podnošenja prekršajnog naloga zbog počinjenog prekršaja, D.B. je službenicima saobraćajne policije OB Cetinje ponudio novac u iznosu od 20,00 eura, kako bi ga pustili da nastavi dalje kretanje. Policijski službenici su odbili da prime novac, nakon čega je ovo lice ponudilo još 20,00 eura, kako bi ga policijski službenici pustili na nastavi dalje kretanje. Policijski službenici su odbili da prime novac i  tom prilikom mu objasnili proceduru uplate novčane kazne.

Za ovo vrijeme u zaustavljenom vozilu na mjestu suvozača nalazila se majka ovog lica, A.B. (54) iz Rusije, koja je navedeni događaj snimala i fotografisala, što je  primjetio policijski službenik koji je tom prilikom prišao vozilu i upozorio gospođu da vrši neovlaščeno snimanje i fotografisanje. D.B. je prišao policijskom službeniku uhvatio ga za ruku i povukao ga od svog vozila. Policijski službenik je prema D.B. upotrijebio sredstva prinude – fizičku snagu i sredstva za vezivanje, odvodeći ga do službenog vozila. Ovo lice je tom prilikom reklo A.B. da policijskim službenicima ponudi novac u iznosu od 100 eura, kako bi ga pustili da nastavi kretanje.

D.B. je priveden u službene prostorije OB Cetinje od kojeg su u prisustvu prevodioca prikupljenja potrebna obavještenja, a obavještenja su prikupljena i od A.B.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Cetinju koji je naložio da se D.B. liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo napada na službeno lice u vršenju službene dužnosti i krivično djelo davanje mita.

Portal Analitika