Crna hronika

Cvijić: Glavni akteri škaljarskog i kavačkog klana iz Srbije

Novinar nedeljnika NIN Vuk Cvijić izjavio je u Novom danu N1 televizije da srpski organi nisu učestvovali u lociranju niti su pomogli hapšenju Jovice Vukotića za kog se navodi da je vođa crnogorskog škaljarskog klana.
Cvijić: Glavni akteri škaljarskog i kavačkog klana iz Srbije
N1Izvor

"Srpska policija je obaviještena kada se to desilo i potvrdila je njegov identitet. Zanimljivo je da on nije izručen, on je deportovan, izbačen iz Turske koja je reagovala brzo želeći da ga se ratosilja", rekao je Cvijić.

On objašnjava da protiv Vukotića ne postoji postupak u Crnoj Gori.

"Protiv njega se vodi veliki postupak u Grčkoj zbog transporta 135 kilograma kokaina i u taj postupak je bila uključena Crna Gora, radili su istragu sa Grčkom, a mislim da je i američka DEA učestvovala", podsjeća Cvijić.

On navodi da se Vukotić u Srbiji tereti samo za falsifikovanje dokumenata i da ne može biti izručen Grčkoj jer Srbija s njom nema sporazum o izručenju.

Cvijić naglašava da su škaljarski i kavački klan samo dijelovi većih kriminalnih grupa koje djeluju i u Srbiji i na teritoriji bivše Jugoslavije.

Cvijić kaže, objašnjavajući zašto se ubistva u ratu navedenih klanova događaju u Beogradu, da je prijestonica Srbije praktično centar tih klanova.

"Glavni akteri tih klanova su iz Srbije, neki su u Beograd", kaže on.

Portal Analitika