Fudbal

Dalić: Raspad sistema

Hrvatska je prizemljena u prvom takmičarskom meču poslije istorijskog srebra na Mundijalu u Rusiji. ,,Vatreni“ su u drugom kolu Lige nacija deklasirani na gostovanju Španiji - čak 6:0.
Dalić: Raspad sistema
PobjedaIzvor

- Imali smo odličnih 20 minuta na početku, tri stopostotne šanse. Tada smo nestali sa terena, nije bilo ni duela, ni agresije, raspad sistema. Protivnik nas je razbio. Čestitke Španiji, a za nas jer ovo velika pouka - rekao je selektor Zlatko Dalić.

- Moramo da znamo da imamo problem. Ne možemo se uvijek vraćati nakon primljenih golova kao na Svjetskom prvenstvu. Primili smo šest golova, to je jako teško za nas. Ali, što je - tu je, moramo da vidimo što dalje. Nema potrebe za ikakvim tenzijama, za lošim stvarima. Ja neću posezati za tim, niti ću ikoga prozivati jer to nije moj stil. Nekoliko dana pred meč sa Španijom, Luka Modrić i drugovi su remizirali sa Portugalom u prijateljskoj utakmici (1:1).

- Nijesmo ovo očekivali, bio je to veoma težak poraz. Dobro smo počeli, ali smo se raspali kada smo primili prvi, a posebno drugi gol. Žalosno je reći, ali na kraju je i još dobro prošlo. Nedopustivo je da ovako rasprodajemo ugled koji smo tako teško stekli - izjavio je kapiten Luka Modrić.

- Moramo da shvatimo da ne možemo da igramo ako ne budemo davali 100 odsto mogućnosti. Biće dobro ako iz ovoga izvučemo pouku, a vjerujem da hoćemo. Najlakše je sada kritikovati i govoriti što ne valja. Nema smisla kukati jer ne može da se promijeni ono što se dogodilo. Siguran sam da će sve biti dobro i da se ovo više nikada neće ponoviti. Hrvatski navijači i mediji bili su u nevjerici - što se dogodilo ekipi koja je nekoliko mjeseci ranije oduševila naciju i cijeli svijet. Dejan Lovren je imao poruku za njih.

 - Težak poraz, sigurno boli, ali stanite i razmislite (ako uopšte imate mozga) prije nego što krenete da pljujete kao što inače znate, dragi mediji. U ovakvim situacijama ne treba tražiti krivca. Zajedno smo pobjeđivali sve do sada, pa ćemo zajedno i gubiti. Ne smijemo da potonemo i ne želim da se zaboravi sve ono lijepo što smo ostvarili. Mi, kakav smo narod, odmah pljuvačka na najjače, zato i nećemo nikada napredovati sa takvim stavom (odnosi se na medije). Momci, glavu gore, sljedeća utakmica je novo dokazivanje. Zaboravimo na ovo što prije, jednostavno, j..... loše veče - napisao je Lovren na Instagramu.

Portal Analitika