Fudbal

Ne zna se koliko će Savić pauzirati

Stefana Savića čeka pauza zbog povrede koja ga je primorala da u 80. minutu napusti teren na utakmici Crna Gora - Litvanija u drugom kolu Lige nacija.
Ne zna se koliko će Savić pauzirati
PobjedaIzvor

Atletiko Madrid je saopštio da je crnogorski reprezentativac doživio ozbiljnu kontuziju mišića zbog koje se pojavio i hematom. Savić je juče bio na pregledima u bolnici ,,Universidad de Navarra“ gdje je konstatovana ta povreda.

Iz Atletika, međutim, nijesu naveli koliko bi pouzdani štoper mogao da odsustvuje sa terena. Mojkovčanin svakako ne bi mogao da igra za vikend protiv Eibara jer je u prošlom kolu Primere, protiv Selte, dobio crveni karton.

Nije realno ni da bude na raspolaganju Dijegu Simeoneu za start Lige šampiona i za gostovanje Monaku u utorak. S obzirom na to da se još ne zna koliko će trajati oporavak, postoji zebnja da li će Stefan Savić biti spreman za treće kolo Lige nacija i duel sa Srbijom 11. oktobra pod Goricom, te tri dana kasnije sa Litvanijom u gostima.

Selektor Tumbaković je poslije meča sa Litvancima kazao da je Savić igrao povrijeđen, te da je na poluvremenu tražio izmjenu, ali je igrao do 80. minuta. Defanzivac Atletiko Madrida je, sa kapitenskom trakom na ruci, u ponedjeljak upisao 50. nastup u dresu ,,sokola“ i iz penala postigao gol za vođstvo u pobjedi od 2:0. Zamijenio ga je Boris Kopitović, jedina alternativa na mjestu štopera sa posljednjeg spiska Ljubiše Tumbakovića.

Portal Analitika