Turizam

Emisija o Crnoj Gori u izdanju najpoznatije producentske kuće „Orel i Reška“

U organizaciji Nacionalne turističke organizacije Crne Gore i Ambasade Crne Gore u Ukrajini,  produkcijska ekipa jedne od najpoznatijih emisija o putovanjima ruskog govornog područja " Pismo i glava" („Orel i Reška“) boravila je u Crnoj Gori, u periodu od 6-10. jula ove godine, zbog snimanja epizode o našoj destinaciji.
Emisija o Crnoj Gori u izdanju najpoznatije producentske kuće  „Orel i Reška“
Portal AnalitikaIzvor

Riječ je o izuzetno popularnom TV šou-u koji se emituje na TV stanicama u Ukrajini, Rusiji, Poljskoj, Bjelorusiji, Kazakhstanu i Baltičkim zemljama i ima preko 2 miliona gledalaca na nedjeljnom nivou i preko 200 miliona pregleda na YouTube kanalu.

Koncept emisije je takav da glavni akteri emisije na osnovu bacanja novčića odlučuju ko će u istoj destinaciji provesti vrijeme sa ograničenim budžetom od 100 dolara, a ko će od njih dvoje imati na raspolaganju “zlatnu karticu” sa neograničenim budžetom.

Ekipa produkcijske kuće obišla je sve lokalitete po Crnoj Gori, nakon čega su sami sastavili scenario i odabrali najbolje kadrove za emisiju, što je bio i glavni uslov da se naša zemlja nađe na listi njihovih avantura.  Poseban akcenat je stavljen na turističku ponudu sjevera, o čemu govore i neke od izjava glavnih aktera ovog šou-a.

„Ovo je izvanredno, veoma sam srećan što sam odabrao da drugi dan provedem u planinama. Ne razumijem kako turisti koji posjete ovu državu i zadrže se na moru ne shvataju da propuštaju priliku da se upoznaju sa čarima sjevera. Moj izbor je Gora. Ovo je Crna Gora, u samom nazivu skrivena je najveća tajna, predivno more uz čarobne gore”, naveo je Orel.

„U Crnu Goru se zaljubite na prvi pogled, za upoznavanje sa ljepotama ove države nije potreban veliki budžet. Najvažnije je da odvojite vrijeme, kako bi uživali u svim čarima i živopisnoj prirodi.No, dovoljno je i dva dana da spoznate da je ovo država u koju želite da se vratite, (iznova) opet i opet.“ navela je Reška.

Snimanje emisije podržali su Dukley Gardens, JP Nacionalni parkovi Crne Gore, JP Aerodromi Crne Gore i lokalne turističke organizacije, kojima se ovom prilikom zahvaljujemo na saradnji.

Epizoda o Crnoj Gori imala je televizijsku premijeru 9. septembra ove godine.

 

<p> 

 

Portal Analitika