Podgorica

Od danas pooštrene kontrole parkiranja, pojačan rad i pauk službe

Gradska uprava u Podgorici odlučila je da pooštri kontrolu saobraćaja, odnosno nepropisnog parkiranja i zaustavljanja vozila.
 Od danas pooštrene kontrole parkiranja, pojačan rad i pauk službe
Portal AnalitikaIzvor

Konstatovano je da  pojava nepropisnog parkiranja i zaustavljanja, proizvodi realne smetnje u odvijanju saobraćaja te utiče na ukupnu situaciju bezbjednosti odvijanja saobraćaja, uništavanja zelenih površina, biciklističkih staza, saobraćajne signalizacije te parkovskog i drugog mobilijara, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, već od danas službenici Komunalne policije će vršiti pojačanu kontrolu nepropisnog parkiranja i  zaustavljanja vozila, parkiranja na zelenim površinama, kontrolu plaćanja parkinga na mjestima gdje je to saobraćajnom signalizacijom predviđeno.

U narednom periodu biće inteziviran rad Pauk službe, naročito na lokacijama  koje su u prethodnom periodu prepoznate kao kritične s obzirom na nepropisno parkiranje i ugrožavanje bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju.

Posebna pažnja će biti posvećena sankcionisanju pojave uzurpacije parking mjesta rezervisanih za osobe sa invaliditetom od strane vozila i vozača koji nemaju pravo parkiranja na tim parkinzima, imajući u vidu probleme i poteškoće sa kojima se svakodnevno susrijeće ova populacija u saobraćaju.

Glavni grad apeluje na građane da veću pažnju posvete parkiranju svojih vozila kako bi izbjegli neminovne novčane kazne koje će se izricati svim vozačima koji se ne budu pridržavali zakonskih propisa i kako ne bi ugrožavali nesmetano odvijanje saobraćaja i bezbjednost ostalih učesnika u saobraćaju, kaže se u saopštenju.

 

Portal Analitika