Crna hronika

Ispod Đurovićevog motora bio plastični eksploziv

  Ispod motora Baranina Jovana Đurovića bio je postavljen plastični eksploziv – utvrđeno je u Forenzičkom centru gdje je vještačena naprava pronađena 29. avgusta u samom centru grada.
Ispod Đurovićevog motora bio plastični eksploziv
PobjedaIzvor

Eksplozivna naprava nije aktivirana, jer je spala sa motora i tako su izbjegnute posljedice.

Kako je Pobjedi saopšteno iz izvora bliskih istrazi, još nijesu gotove sve analize koje bi mogle da dovedu do rasvjetljavanja ovog slučaja. Utvrđeno je da je naprava bila ispod motora i da je tokom vožnje ispala na ulici kod raskrsnice Tri kule, u centru Bara.

eksplozivna-naprava-nakon-demontiranja

Naprava, koja je imala oko pola kilograma eksploziva, deaktivirana je nakon dva sata. Nezvanično nam je saopšteno da je Đurović saslušan, ali i da bez njegovog iskaza istražitelji imaju određena saznanja o ugroženosti njegove bezbjednosti. Đurović zato posjeduje blindirano vozilo sa najvećim stepenom zaštite, ali je 29. avgusta koristio motor. On je ispričao gdje je motor bio i ko je sve i u kom momentu mogao da mu priđe, što je značajno doprinijelo istrazi.

Nezvanično je saopšteno i da su pregledani snimci sa nadzornih kamera na osnovu kojih su prikupljena dodatna saznanja o planiranju likvidacije. Eksplozivna naprava velike razorne moći pronađena je na raskrsnici u centru Bara, kuda je neposredno prije toga Đurović prošao.

Opširnije u Pobjedi

Portal Analitika