Društvo

Najbolji rad Nade Kovačević

Novinarka Pobjede Nada Kovačević je ovogodišnji pobjednik iz Crne Gore regionalnog novinarskog takmičenja Siemens CEE Press Award 2018, u kome su učestvovali predstavnici medija iz deset zemalja Centralne i Istočne Evrope, saopšteno je iz kompanije Simens.
Najbolji rad Nade Kovačević
PobjedaIzvor

Navedeno je da je prva faza takmičenja uspješno realizovana i izabrani su najbolji novinarski radovi na temu ,,Digitalna budućnost gradova, industrije i energetike“ u svakoj od zemalja učesnica.

 -Ovogodišnji pobjednik iz Crne Gore, koji će zajedno sa svojim kolegama, pobjednicima iz drugih zemalja, učestvovati u izboru najboljeg rada u regionu Centralne i Istočne Evrope je Nada Kovačević, nagrađena za tekst ,,Pametno upravljanje otpadom“, koji je objavljen u dnevnim novinama Pobjeda – kaže se u saopštenju.

 Izvršna direktorka kompanije Simens Podgorica Snežana Ivanović navela je da ovogodišnja tema predstavlja izazov za medije i da je u Crnoj Gori bilo ukupno osam prijavljenih radova.

 - Doprinos medija kada se govori o temi digitalizacije je veoma značajan i srećni smo što takmičenje Siemens CEE Press Award podržava medije i njihov istraživački doprinos zajednici - istakla je Ivanović.

Svečana regionalna ceremonija dodjele nagrada održaće se 25. septembra u Beču, kada će biti proglašen najbolji novinarski rad u Centralnoj i Istočnoj Evropi. Tokom posjete Beču, predstavnici medija će biti u prilici i da posjete Aspern, jedan od najvećih projekata urbanog razvoja u Evropi, u kojem su implementirana Simens rješenja u oblasti inteligentne infrastrukture.

Portal Analitika