Bokserski spektakl 20. oktobra u Podgorici

Podgorica će 20. oktobra biti domaćin bokserske revije pod nazivom RMO 3 Boxing, u okviru koje je planiran meč za titulu profesionalnog prvaka Evrope u teškoj kategoriji, najavili su organizatori manifestacije.
Bokserski spektakl 20. oktobra u Podgorici
MinaIzvor

Navodi se da je RMO međunarodna bokserska organizacija koja ima za cilj da kroz svoje ime i rejting, uvrsti i Crnu Goru na mapu pogodnih lokacija za okupljanje zvučnih svjetskih imena iz raznih borilačkih sportova, navodi se u saopštenju.

Najavljeno je da će na programu biti od sedam do devet profesionalnih borbi u raznim težinskim kategorijama.

Glavna borba biće meč za titulu Evropskog šampiona EBU u teškoj kategoriji, između Umuta Čamkirana iz Turske (10-0-0) i Adnana Redžovića iz Bosne i Hercegovine (19-2-0).

Navodi se da će dio spektakla biti borci iz raznih djelova svijeta i nosioci raznih šampionskih pojaseva.

Nastupiće Javuz Ertuerk (Njemačka, 26-1-0 IBF interkontinentalni šampion), Sejda Keser (Turska, 3-0-0), Humberto Martinez (Kolumbija 33-8-2),

Reinis Porozovs (Letonija, 11-15-1), Slaviša Simeunović (BiH, 31-33-0) i Alis Sijarić (Švajcarska, 14-4-1).

"Čeka se potvrda jednog od najboljih boksera sa naših prostora, vlasnika IBO interkontinentalnog šampionskog pojasa, Nikole Milačica 18-1-0. Na programu će biti i borbe nekoliko domaćih mladih profeionalaca koji su pokazali veliki kvalitet u amaterskom boksu i bili su dio reprezentacije Crne Gore", piše u saopštenju organizatora.

Portal Analitika