Abiznis

Nastaviti pregovore o dugoročnom zakupu kompleksa Mediteran Žabljak

Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte je razmotrio Izvještaj o rezultatima pregovora po osnovu međunarodnog javnog tendera za izdavanje u dugoročni zakup vojno-turističkog kompleksa Mediteran Žabljak i naložio Tenderskoj komisiji da nastavi pregovore.
Nastaviti pregovore o dugoročnom zakupu kompleksa Mediteran Žabljak
Portal AnalitikaIzvor

“Tender za turističku valorizaciju lokaliteta bivše vojno-tustičkog kompleksa Mediteran, Žabljak raspisan je 5. decembra 2013. godine, ali su rokovi za podnošenje ponuda više puta produžavani usljed nedostatka značajnog interesovanja investitora”, saopšteno je nakon današnje sjednice Savjeta kojom je predsjedavao premijer Duško Marković.

Na javni poziv objavljen 13. septembra 2017. godine javio se konzorcijum koji čine CG SKI doo Žabljak i Baltic International Tradinga iz Talina, Estonija sa ponudom zakupa na 30 godina i izgradnjom hotelskog rizorta kategodine pet zvjezdica pri čemu je vrijednost ukupne investicije 5,4 miliona eura.

Savjet je razmotrio Zahtjev društva HG Budvanska rivijera AD Budva za davanje saglasnosti na Aneks br. 2. Ugovora o zajedničkom ulaganju (zajedničkom građenju) zaključenim sa kompanijom Euromix trade d.o.o Budva, koji je dostavilo Ministarstvo održivog razvoja i turizma.

“Data je saglasnost na Aneks kojim se dopunjuju odredbe Ugovora vezane za završetak radova na objektu A Hotelskog kompleksa Crystal Riviera tako što je rok za završetak radova pomjeren na 25. decembar 2018. godine”, navodi se u saopštenju.

Osim toga na sjednici je razmotren Izvještaj o rezultatima pregovora za izbor pravnog i finansijskog savjetnika Tenderske komisije za valorizaciju turističkih lokaliteta po kriterijumima iz pozivnog pisma za izbor pravnog i finansijskog savjetnika, sa Odlukom o izboru pravnog i finansijskog savjetnika Tenderske komisije i Predlogom ugovora o pružanju usluga pravnog i finansijskog savjetnika Tenderske komisije.

“Savjet je prihvatio Ugovor o pružanju usluga pravnog i finansijskog savjetnika Tenderske komisije i ovlastio predsjednika Tenderske komisije za valorizaiju turističkih lokaliteta Pavla Radulovića da u ime Savjeta potpiše sa kompanijom Deloitte doo, Beograd, Republika Srbija, Ugovor o pružanju usluga pravnog i finansijskog savjetnika Tenderske komisije za valorizaciju turističkih lokaliteta sa kompanijom”, zaključuje se u saopštenju.

Portal Analitika