Politika

Demos: Lov na funkcije nečasnom i prozirnom kampanjom

U pokušaju nečasne kampanje protiv direktorice JU “Muzeji I galerije Budva”, priznate kulturne dijelatnice, mr Lucije Đurašković, uzgred i potpisnice koalicionog sporazuma vlasti u Budvi, nemoguće je n eprimijetiti nekoliko frapantnih detalja. Pored toliko teških političko-ekonomskih problema naslijeđenih i stvorenih u Budvi, pojavljuju se pojedinci, jurišnici, ipak prozirno patetinrani od određenih političkih punktova, koji naglo brinu o  izmišljenim problemima sa vrlo konkretnim kadrovskim ciljevima. U svemu tome, nisu bitne činjenice nego patetična i demagoška galama, saopšteno je iz Demosa.
Demos: Lov na funkcije nečasnom i prozirnom kampanjom
Izvor

"A činjenice govore sljedeće - direktorica JU “Muzeji i galerije Budva” nikada nije primila otpremninu, niti je išta uradila protiv zakona. Grotesknost situacije potvrđuje činjenica da je u prethodnom periodu izvođač radova, Pejović, aktivno učestvovao u sastavljanju normi ugovora koji  odjednom, po hajkačkoj  galami, postaje jedan od centralnih problema Budve. Biće ipak da se u svemu radi o gladi za novim funkcijama, očiglednoj  pretenziji kadrovskog osvajanja najznačajnije kulturne institucije u Budvi, a toliko  sve ubrzano, da je i za egzekutora predviđena osoba, po svemu sudeći, zalutala u kulturu", navodi se u saopštenju Demosa, dostavljenom Portalu Analitika.

Kako se ističe, upravo zbog ovako perfidne hajke, sa jasnim ciljem, potpuno je razumljivo da osobe koje su planirane za eliminaciju moraju imati adekvatne mehanizme zaštite.

"Na prvom mjestu saopštiti istinu o hajci u kojoj su, paradoksalno, najmanje bitni , pa se zbog toga i ne pominju, kvalitet rada institucije, stručna kompetentnost direktorice sve do raspoloženja zaposlenih. Drugo, u ovako pripremljenom scenariju, valjda svako ima pravo da se uz poštovanje zakona zaštiti od planiranih podvala. Dobro bi bilo da “uspjesi” u političkoj korupciji i otimanju nedoraslih odbornika  ne ponesu toliko one koji uobražavaju da mogu hajkama da anatemišu ozbiljne, stručne I javno odovorne osobe koje kao takve, između ostalog, kompenziraju ne rijetko nekulturne pojave koje se, nažalost, emituju u javnom životu Budve", zaključuje se u saopštenju.

Portal Analitika