Abiznis

SD: Nurković kao Alisa u zemlji čuda

“Država će zaraditi između 300 i 700 miliona eura, a IFC konsultanti su napravili projekciju da je zarada države do 500 miliona. Mi smo u našoj analizi dobili da će država od poreza zaraditi 40 do 70 miliona, a IFC konsultanti u njihovoj analizi 30 do 65 miliona. Iz ovoga, svako iole pismen vidi da nam se podaci gotovo poklapaju. Toliko i o ovoj istini koju je saopštio uvaženi ministar Nurković”, saopštili su iz SD-a. 
SD: Nurković kao Alisa u zemlji čuda
Portal AnalitikaIzvor

Oni su, kako kažu, reagovali na izjavu ministra Nurkovića da su finansijske analize koje su Socijaldemokrate uradile “neosnovane, neutemeljene, aproksimacije neke koje zbilja nemaju utemeljenje u podacima"

Dodaju da nisu uračunali da će preko zarade države potencijalni koncesinar zaraditi do 500 miliona, a vjerovatno i više, tako što će povećati takse, koje će građani platiti kroz veće cijene karata.

“Žao nam je što je ministar nezakonitim dokumentima koje je stavio na javnu raspravu zamalo ugrozio kredibilitet čitave Vlade, ali će nam, sa druge strane, biti drago što se, zahvaljujući upornom ukazivanju SD-a na nezakonitosti u koncesionim dokumentima, to neće desiti, jer će nezakonitosti morati otkloniti. Što bi narod rekao, bolje ikad nego nikad.

Svim ovim  se još jednom dokazuje ozbiljnost naše argumentacije, a neozbiljnost ponuđenih dokumenata od strane resornog ministrstva. U svakom slučaju o ovim, ali i brojnim drugim “zanimljivim” rješenjima iz do sada predloženih koncesionih dokumenata biće diskusije u danima i nedjeljama koje dolaze”, zaključili su iz SD-a.

Portal Analitika