Politika

Joković se oslobađa nelojalnog kadra

Socijalistička narodna partija oformila je privremeni odbor u Budvi, koji ima zadatak da rasformira aktuelni i formira novi opštinski odbor te partije. Novoformirani opštinski odbor činio bi kadar lojalan aktuelnom rukovodstvu SNP-a, za razliku od postojećeg koji je blizak nekadašnjim čelnim ljudima partije Srđanu Miliću i Snežani Jonici, nezvanično saznaje Pobjeda.
Joković se oslobađa nelojalnog kadra
PobjedaIzvor

Rukovodstvo SNP-a je, prema saznanjima ovog lista, nezadovoljno pošto su, nakon sjednice Skupštine opštine Budva prošlog utorka, ostali bez i jedne funkcionerske pozicije u okviru lokalne uprave, budući da su odbornici Demokrata, kao i opozicioni DPS, bili uzdržani prilikom glasanja za prijedlog da se SNP-ov Radovan Bauk imenuje za vršioca dužnosti direktora Komunalnog preduzeća.

Odbornici Demokrata su na sjednici Skupštine opštine poručili da ne podržavaju izbor Bauka, koji je inače do sada obavljao funkciju direktora Komunalnog, jer su nezadovoljni radom tog gradskog preduzeća. Demokrate i Demokratska partija socijalista su, kako navode izvori Pobjede iz SNP-a, tom prilikom iskoristili činjenicu da rukovodsvo partije ne kontroliše svog odbornika u lokalnom parlamentu Gorana Pejovića.

On je blizak struji Snežane Jonice i Srđana Milića kao i predsjednik budvanskog odbora SNP-a Veselin Marković, koji je ranije podnio ostavku na mjesto potpredsjednika opštine Budva bez saglasnosti sa rukovodstvom stranke.

Pejović je odbio raniji zahtjev vrha partije da podnese ostavku na odborničko mjesto, zbog čega je centrala i odlučila da formira privremeni odbor SNP Budva. Na čelo privremenog odbora postavljen je potpredsjednik Opštinskog odbora SNP-a Budva Krsto Rađenović, koji će raditi na formiranju novog odbora.

Rađenović je, u izjavi za Pobjedu, potvrdio da se trenutno radi na formiranju novog opštinskog odbora SNP Budva i da je tu odluku donio Glavni odbor partije.

“Odlukom Glavnog odbora rasformirani su svi opštinski odbori SNP-a i sada se ide ka formiranju novih na nivou cijele Crne Gore. U skladu sa tim smo i mi u Budvi formirali inicijalni odbor na čijem ću čelu biti ja sve do održavanja opštinske izborne konvencije, koja se očekuje u narednom periodu”, rekao je Rađenović Pobjedi.

Sporazumom o koalicionoj saradnji, koji su nedavno prilikom ulaska u lokalnu vlast predstavnici Crnogorske potpisali sa vladajućom koalicijom u Budvi, predviđeno je, između ostalog, da SNP zadrži mjesto direktora Komunalnog preduzeća.

Portal Analitika