Politika

Polemika o Aerodromima neće ugroziti vladajuću koaliciju

Poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Predrag Sekulić, ocijenio je da sukob njegove partije i Socijaldemokrata (SD) o budućnosti Aerodroma neće ugroziti vladajuću koaliciju.
Foto: Skupština Crne Gore
Foto: Skupština Crne Gore
Portal AnalitikaIzvor

On smatra da Crnoj Gori nijesu potrebni prijevremeni izbori.

Vlada dobro funkcioniše, imamo dobar privredni rast, svi programski ciljevi se uspješno realizuju, makroekonomski pokazatelji su dobri, i, u konačnom, Vlada premijera Duška Markovića ima većinsku podršku u parlamentu“, kazao je Sekulić Portalu Analitika, negirajući medijske navode da u DPS-u postoje sukobi.

On je rekao da očekuje da će na prvoj sjednici jesenjeg zasjedanja Skupštine biti formirana radna grupa za reformu izbornog zakonodavstva.

„Podsjećam da je DPS ovu inicijativu uputio Kolegijumu Skupštine tokom zasjedanja u julu. Vjerujem da će kompletna opozicija uzeti učešće u njenom radu. Uostalom, oni su već iskazali svoju zainteresovanost za optimizaciju izbornih zakona“, navodi Sekulić i ocjenjuje kao loš predlog nezavisnog poslanika Aleksandra Damjanovića, da se umjesto radne grupe formira privremeni skupštinski odbor.

Upitan hoće li DPS, kako je pisala crnogorska štampa, predložiti parlamentu rezoluciju o poništenju odluka Podgoričke skupštine, Sekulić odgovara da su njene odluke već poništene.

„O Podgoričkoj skupštini su svoj sud dali i istorija i građani Crne Gore“, naglašava on.

Na pitanje šta misli o inicijativi o formiranju tzv. crnogorskog opozicionog bloka, Sekulić kaže da je to „još jedna u nizu promašenih ideja političkih marginalaca“.

Poslanik DPS-a ne očekuje da će Demokratski front (DF) organizovati proteste na jesen.

„Teško je biti lider kada nema nikoga da vas slijedi, osim nekoliko vama sličnih“, zaključio je Sekulić.

Portal Analitika