Podgorica

Jačanje saradnje Glavnog grada i Instituta Yunus Emre

Glavni grad Podgorica i Institut Yunus Emre – Turski kultuni centar Podgorica imaju kvalitetnu saradnju koja će se nastaviti i u narednom periodu, istaknuto je na sastanku gradonačelnika Podgorice Ivana Vukovića i v.d. direktora Instituta Đana Guraija. Na sastanku je potvrđena obostrana spremnost da se saradnja koja doprinosi razvoju kultura dvije prijateljske države, dodatno produbi kroz zajedničke aktivnosti i u partnerskom odnosu.
Jačanje saradnje Glavnog grada i Instituta Yunus Emre
PG Biro/Portal AnalitikaIzvor

Kako je istakao gradonačelnik Vuković, Institut Yunus Emre je od prvog dana partner na Sajmu knjiga, kao i kroz projekte KIC-a Budo Tomović, a saradnja sa organizacijama i Ambasadom Turske je za rezultat imala, između ostalih, i rekonstrukciju Sat Kule i Trga Bećir bega Osmanagića, uz podršku Turske agencije za međunarodnu saradnju i koordinaciju (TIKA).

„Institut Yunus Emre  ima za cilj da kroz obučavanje akademičara i istraživača na polju turskog jezika, istorije, kulture, umjetnosti i muzike da svoj doprinos i sertifikovanim programima realizuje primjere obrazovne prakse. Posredstvom naučnih projekata, kulturnih aktivnosti i kurseva Turski kulturni centri  Yunus Emre  nude  mogućnost upoznavanja turske kulture, jačanja prijateljskih odnosa između Turske i drugih zemalja“ istakao je v.d. direktora Instituta Đan Gurai.

Na sastanku je zaključeno da postoji prostor za produbljivanje saradnje, kandidovanjem projekata i razvojnih prioriteta od obostranog značaja.

Portal Analitika