Politika

Leković: Vlast u Virpazaru odbija da uvede komunalni red

Odbornik Demokrata u SO Bar Momčilo Leković reagovao je na ranije objavljeno saopštenje barskog DPS-a. Reagovanje Lekovića prenosimo integralno.
Leković: Vlast u Virpazaru odbija da uvede komunalni red
Izvor

“Teško je ne primijetiti nervozu koja izbija iz redova OO DPS-a Bar.  Pa, hajde da vas, u namjeri da pokažemo dobronamjernost, malo pokušamo da opustimo tako što ćemo vam na početku ovog reagovanja ispričati jedan vic koji se ovih dana širi po Baru, a glasi ovako: Šta je nedosanjani san saopštenja barskog DPS-a? Pa, da bude potpisano.

Sada, pošto smo vas opustili, nadamo se da ćete lakše podnijeti ako primijetimo da u vašim javnim iskazima postoje i znaci određenog rastrojstva čiji se simptomi sastoje u tome da naprasno mijenjate sadržaje saopštenja koja jednom pošaljete, počevši od naslova, pa nadalje. Tako ste posljednjom prilikom, iz neobjašnjivih razloga, odustali od saopštenja u kojem svoje dojučerašnje saradnike nazivate "otpisanom kvantaškom grupom". Zbog čega ste odustali od tog saopštenja? Da li vas je pozvao neko iz te "otpisane kvantaške grupe"? Da li ste uvidjeli da ste time samo potvrdili navode našeg saopštenja, pa brže-bolje napisali novo u kojem kažete da živimo u paralelnoj stvarnosti.

A to, pravo da vam kažemo, i nije tako daleko od istine. Naime, čini nam se da je jedino u paralelnoj stvarnosti moguće da jedna vlast, u mjestu kao što je Virpazar, koje danas važi za jedno od najposjećenijih mjesta u Crnoj Gori, odbija da uvede komunalni red. Da li je moguće da u varošici kojoj se elitni turizam sam nametnuo kao privredna djelatnost od kojeg koristi ima samo mjesto, njegovi stanovnici, ali i opština Bar ne postoji ispostava komunalne policije i komunalne inspekcije? Je li tu vaš odbornik iz prošlog saziva, Đuro Marković, i dalje predsjednik Mjesne zajednice? Primjećuje li da je Virpazar u opsadnom stanju s obzirom na broj turista i različitost prostora sa kojih ti turisti dolaze? Smatrate li da bi površine u Virpazaru trebalo sređivati? Ili mislite da elitni turisti treba da zatiču smeće na nepun kilometar od Virpazara? Da li su to prizori dostojni zone Nacionalnog parka? Je li vam to lice barskog turizma? Uz jezero i uz rijeku - pješačka zona, a duž nje 3 kontejnera koja se prazne svaka četiri dana, da li je to ono što je potrebno Virpazaru i Baru?

A dok čekamo da se sjetite da dovedete u red stanje na Virpazaru da vas upitamo nešto drugo: zašto je jedan od osnivača i sin vlasnika firme koja je dužna 400000 eura poreza državi podnio ostavku na mjesto odbornika, a navodno "zbog nespojivosti funkcija"? Da li se to na ovom primjeru manifestovao vaš ipak prisutni strah od toga da ćete uskoro morati da pišete zahtjeve za pomilovanja? Da li je tim strahom motivisana i vaša sadašnja potreba da sami ružno govorite o svojim bivšima, ograđujući se od njih i nazivajući ih "otpisanom kvantaškom grupom"?

I da, niste nam otkrili, ko ima najviše izgleda da vam postane sledeći bivši? Na koga od vas samih ćete sjutra da nam se jadate u saopštenjima kako je kvario vaše neporočno društvo? I zašto je podnio ostavku na mjesto odbornika u vašoj partiji? Da li se, nakon njegove skorašnje ostavke koja je uslijedila, gle slučajnosti, nakon našeg pisanja o njemu, osjećate bar malo nedužnijim pred državom i njenim zakonima? Ako da, kad je osjećaj počeo da vas vara?”     

Portal Analitika