Region

Kočović ubijena zbog 400 eura, srpska i crnogorska policija istražuju ubistvo

U istragu stravičnog ubistva na Pešteru uključene i beogradska i crnogorska policija. Starici najprije puškom pucano u leđa, a potom iz pištolja u tjeme. Mještani strijepe da se razbojnik ne vrati, javljaju beogradski mediji.
Kočović ubijena zbog 400 eura, srpska i crnogorska policija istražuju ubistvo
Beogradski medijiIzvor

Policija iz Novog Pazara i Sjenice traga za ubicom koji je u petak posijle podne, u selu Goševo na Pešterskoj visoravni, zvjerski ubio staricu Miladiju Kočović (77), domaćicu iz tog sela. Više tužilaštvo u Novom Pazaru zločin je okvalifikovalo kao teško ubistvo, a istraga, u koju su uključeni i pripadnici MUP iz Beograda, sprovodi se na cijelom Pešteru. Inače, značajnijih informacija o motivima i počiniocu zločina još nema.

Žitelje ovog dela Peštera, koji su u šoku i strahu zbog svega što se dogodilo, dodatno je potresla informacija da Miladija nije, kako se najpre mislilo, ubijena jednim metkom iz puške, već sa dva hica različitih kalibara: jednim iz puške, kojim je pogođena u leđa, i drugim iz pištolja, kojim joj je pucano u glavu. Ovo je utvrđeno obdukcijom, a istražni organi sumnjaju da je nesrećna starica najpre ubijena puškom, a potom pištoljem "ovjerena" u glavu, pišu "Novosti".

Policija je juče patrolirala selima ovog pograničnog djela između Srbije i Crne Gore. Postoji bojazan da je ubica, zbog pljačke ili nekog drugog razloga, došao s teritorije Crne Gore i da se seoskim putevima ponovo vratio u Crnu Goru. Zato je zatražena pomoć crnogorske policije, navode "Novosti".

Portal Analitika