Crna hronika

Slijede smjene u centrima bezbjednosti na Primorju?

Direktor Uprave policije Veselin Veljović nastaviće da smjenjuje šefove cenatra bezbjednosti na Primorju. Prema saznanjima Dana, najozbiljniji kandidat da preuzme funkciju načelnika CB Budva je Veselin Magovčević, aktuelni komandant Posebne jedinice policije.
Slijede smjene u centrima bezbjednosti na Primorju?
Portal AnalitikaIzvor

On će zamijeniti sadašnjeg načelnika Darka Ćorca, koji će dobiti novi angažman. Magovčević je bio načelnik nikšićke granične policije, a potom je imenovan za komandanta PJP. U CB Budva će biti imenovani i novi pomoćnici načelnika, kao i novi šef kriminalističke policije.

To je će biti samo nastavak započetih promjena i smjena u Upravi policije. Smjene su počele na sjeveru, kada je kolegijum Uprave policije za načelnika Centra bezbjednosti Pljevlja imenovao Dragana Slavuja, koji je tada bio rukovodilac Odjeljenja granične bezbjednosti Pljevlja. Njegov prethodnik na mjestu načelnika CB Pljevlja Slavko Vojinović je preuzeo mjesto rukovodioca Odsjeka za granične provjere u Sektoru granične policije, što je radio i prije nego što je bio raspoređen na mjesto načelnika pljevaljske policije.

Direktor Uprave policije Veselin Veljović vratio je u službu dvojicu policijskih funkcionera koji su ranije podnijeli ostavke zbog loših rezultata i pogoršane bezbjednosne situacije. Tako je novu funkciju u policiji dobio i Jovica Rečević, koji je u prethodnom periodu bio načelnik CB Podgorica. On je od prošle nedjelje savjetnik direktora Uprave policije. Rečević je bio primoran da podnese ostavku nakon dvostrukog ubistva u Podgorici, u kojem je stradao i slučajni prolaznik, ali i niza najtežih krivičnih djela koja su se desila na teritoriji glavnog grada. Osim njega, tada je ostavku podnio i direktor policije Slavko Stojanović, koji je prekjuče imenovan za sekretara Vijeća za nacionalnu bezbjednost. I jedan i drugi, kako je tada saopštio ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić, podnijeli su ostavke zbog pogoršane bezbjednosne situacije na teritoriji glavnog grada.

Za novog načelnika Centra bezbjednosti Podgorica izabran je Milovan Pavićević, koji je prije toga bio savjetnik direktora Uprave policije, a u ranijem periodu je, između ostalog, obavljao i poslove pomoćnika direktora Uprave policije za Sektor kriminalističke policije i načelnika CB Nikšić. Dosadašnji v.d. načelnika CB Podgorica Dragiša Mugoša, koji je vršio tu dužnost od momenta kada je to mjesto ostalo upražnjeno, nastaviće da obavlja poslove komandira Odjeljenja bezbjednosti policije CB Podgorica, koje je i inače obavljao u ovom periodu.V.R.

Prema saznanjima Dana, očekuje se da će Veljović smijeniti i sve pomoćnike, uključujući i Enisa Bakovića. Funkciju pomoćnika, odnosno načelnika granične policije, zadržaće samo Vesko Damjanović, koji je donedavno bio v.d. direktora Uprave policije.

Portal Analitika