Svijet

Diznilend u 2019. uvodi veliku novinu

Nekada davno Diznilend parkovi u Americi uveli su služenje alkoholnih pića odraslima. Zvuči kao bajka, ali to će se dogoditi već tokom naredne godine, u Kaliforniji i na Floridi. Ovo će značiti povratak u prošlost, s obzirom na to da su ova dva zabavna parka već imala ovu jedinstvenu ponudu. Da ne bude zabune, maloljetna lica neće smjeti da se prepuste čašici žestine…
Diznilend u 2019. uvodi veliku novinu
citymagazineIzvor

Do sada se alkohol služio isključivo u baru Klub 33, ali samo istaknutim članovima. Međutim, ta praksa će se uskoro promijeniti, te će sva lica koja premašuju starosnu granicu za konzumiranje alkoholnih pića u Americi, moći da uživaju u pivu, vinu ili tematskom koktelu. Sljedeće godine planirano je otvaranje posebnih oaza u stilu Ratova zvezda, koje će prema riječima kreativnog direktora Diznilenda okupiti najinteresantnije ljude naše galaksije koji ne mare za ugled.

Posjetioce specijalnih barova zabavljaće di-džejevi roboti. Ova novina nije se dopala baš svima, međutim, svi oni koji ne žele alkoholna pića u svojoj blizini, mogu mirno da spavaju, jer će se zabava odvijati samo u pomenutim barovima. A vijek trajanja ovih mjesta zavisiće od interesovanja.

Diznijevi parkovi u Americi neće biti prvi u svijetu koji su uveli ovu veliku promjenu. Naime, u zabavnom parku u Parizu već se možete počastiti pivom, vinom ili koktelom mada je to verzija pića sa niskim procentom alkohola. Tako to rade Francuzi.

Portal Analitika