Region

Likvidirana s leđa dok je čuvala stoku na katunu

Miladija Kočović (77) iz planinskog sela Goševo kod Sjenice, ubijena je kod katuna dok je čuvala stoku.
Likvidirana s leđa dok je čuvala stoku na katunu
Alo.rs/B92Izvor

Ona je ubijena s leđa hicem iz puške, a kako pišu srpski mediji metak kojim je pogođena izašao je kroz njenu glavu.

Tijelo ubijene žene na planini Giljeva pronašao je njen suprug, koji je odmah pozvao sina, a zatim je obaviještena policija, koja je obavila uviđaj.

"Pronašli smo određene tragove koji nas mogu odvesti do ubice. Pola planine je pod policijskom blokadom. Inspektori i policajci u civilu češljaju svaki dio planine. Ovaj dio je slabo naseljen, a stočari dolaze samo tokom ispaše", kaže izvor iz istrage.

Određene tragove je najvjerovatnije uništila kiša, ali je najveći dio dokaza poslat na analizu. Tijelo ubijene Miladije poslato je na obdukciju, čiji će rezultati biti poznati u najkraćem roku.

Katun ispred kojeg je pronađeno Miladijino tijelo udaljen je oko kilometar od prve kuće u selu.

"Ona je sama bila kod katuna, a suprug Isidor i sin bili su na drugom dijelu planine, gdje su radili. Komšija mi je rekao da je čuo jedan pucanj iz daljine. Nije obraćao pažnju na to, jer je mislio da je pucao lovac", kaže komšije te porodice i dodaje da je saznao da je Miladijina i Isidorova kuća bila ispreturana.

"Po selu se priča da su stvari u njihovoj kući rasturene. Čuli smo da im je neko iz kuće odnio pušku, pištolj i novac", tvrdi komšija i dodaje da su Kočovići ugledna porodica.

"Uvijek su važili za vrijedne i poštene ljude. Oni su dobrostojeći i u selu važe za velike domaćine", kaže komšija brutalno ubijene žene. 

Portal Analitika