Košarka

Gordić: Radimo po planu, nemamo povreda (VIDEO)

Za sada je sve OK. Što je najvažnije zdravi smo svi, nemamo povreda, hvala Bogu. Mali problem predstavlja to što je dosta igrača otišlo u reprezentaciju Crne Gore i Edvin u reprezentaciju Francuske, ali šta je tu je, mi smo nastavili da radimo sve po planu i za sada je sve OK, izjavio je košarkaš Budućnost Voli Nemanja Gordić, koji se sa ekipom nalazi na pripremama u Beogradu.  
Gordić: Radimo po planu, nemamo povreda (VIDEO)
S.G.
S.G.Autor
Izvor

"Još uvijek se uigravamo, mi domaći smo isti od prošle godine ali imamo četiri nova stranca i trudimo se da im pomognemo što je više moguće da prihvate sistem i da se uhodaju, jer je za njih sve to novo. Za sada ide dobro. Imamo još jednu pripremnu utakmicu ovdje u Beogradu i onda idemo u Podgoricu. Kinezima su nedostajali Amerikanci koji su im ponajbolji igrači. Ne znam u kakvom su sastavu Rusi, ali svakako da su kvalitetna ekipa i biće prava provjera za nas", rekao je Gordić.

Košarkaš Buducnost Voli Aron Kraft ističe da je pripremni period uvijek najteže doba godine kada novi momci pokušavaju da postanu dio tima.

-Tim je imao uspjeha prošle godine, a mi pokušavamo da napravimo tu atmosferu. Mislim da je bilo dobro do sada, bili smo na putu mnogo. Mislim da postajemo bolji svaki put kad izađemo na teren i to je ono čemu stremimo. Mi definitivno nismo dostigli cilj i to je lako vidjeti kad gledate naše utakmice, ali mislim da smo sa svakom utakmicom sve bolji. Mislim da će sa Rusima biti teška utakmica, oni imaju tešku ligu, imaju momke koji igraju dobro i dugo su zajedno. To će biti dobar test za nas, jer želimo da završimo pripreme na pravi način, ovih 16 dana u Beogradu", naglasio je Kraft.

Njegov saigrač Aleksa Ilić napominje da je najveći cilj kluba u predstojećoj sezoni odbrana ABA ligu, "jer ako ne odbranimo ABA ligu nema ni Evrolige".

"Evroliga je neko novo iskustvo za sve nas, jer je to najveće takmičenje poslije NBA. Što se tiče priprema, već smo duboko ušli u pripreme. Mi smo počeli prije 20-tak dana u Kolašinu.Tu smo već desetak dana, odigrali smo četiri prijateljske utakmice. Za sad solidno izgleda. Nismo se još uvijek uigrali. Sad imamo problema sa reprezentacijom, nedostaje nam pet igrača, sad će i Gordić da ide. Za sad se dobro snalazimo i to će izgledati još mnogo bolje, kako pripreme budu odmicale.  U ponedjeljak imamo poslednju utakmicu priprema sa Rusima i onda idemo nazad u Podgoricu. Možda su oni najozbiljnija ekipa do sada", rekao je Ilić.

 

 

Portal Analitika