Politika

Leković: Napadate časne ljude

Odbornik Demokrata u SO Bar Momčilo Leković reagovao je na saopštenje DPS-a Bar, ranije objavljeno na Portalu Analitika. Reagovanje Lekovića prenosimo integralno.
Leković: Napadate časne ljude
Izvor

"Sasvim je očekivano da se iz redova partije koja se svakim danom suočava sa unutrašnjim raskolima, plasiraju nemušta saopštenja sa ciljem skretanja pažnje javnosti. Međutim, teško je sakriti činjenicu da je firma jednog od vaših funkcionera, odbornika DPS-a u SO Bar dužna državi 400 000 eura. On se nalazi u vrhu crne liste poreskih dužnika.

Da li je ovo taj odgovoran odnos o kojem govorite? Ili je možda odgovoran odnos Zarije Franovića koji prikazuje lažne finansijske projekcije? Za vas i vaše funkcionere je samo pitanje koliko ste oštetili državu i koliko ste joj dužni. Znamo dobro, kao i građani da se ničega niste odrekli, niti šta poklonili narodu. Da vam je toliko stalo i da ste zaista brižni kako se predstavljate, slijedili bi primjer poslanika Kolića i njegovih kolega iz poslaničkog kluba Demokrata, pa biste od plata obnovili poneku školu, odrekli se telefona, goriva i ostalih dodataka. Ali ne. Vi samo gledate sebe i svoje porodice. Sada vam je teško da opravdate svoju bezidejnost u realizaciji obećanog, pa napadate časne ljude. Smetaju vam naša rješenja, naše primjedbe, naše ideje. Znamo da je tako, jer gađaju u srž tačno onde gdje vas boli, zato i reagujete politički dezorijentisano. 

Nego, kada ste otvorili temu, da se prisjetimo malo nekih brojki. Za 27 godina vladavine DPS isplaćeno je: za plate poslanika - 31 milion; za plate javnih funkcionera koje je postavljao DPS - 82 miliona; za partiju sa državnog nivoa - 54 miliona; za partiju na lokalnom nivou - 34 miliona. Ukupno: 201 milion eura. U tih 201 milion eura koje su vam građani plaćali iz svog džepa: broj domaćinstava koje ste obišli: 0; broj kilometara koje ste prešli sopstvenim vozilima: 0; broj škola koje ste obnovili iz svog džepa: 0; broj litara goriva kojeg ste se odrekli: 0; broj fabrika koje ste otvorili: 0; broj fabrika koje ste ugasili: 200; broj radnika koje ste ostavili na ulici: 100 000; broj mladih koji su napustili Crnu Goru: 100 000; stopa nezaposlenosti: 22%; nezaposlenost mladih: 50%; javni dug: preko 3 milijarde; poreski dug: 800 miliona; broj ubistava: 600; Idemo dalje: vrijednost imovine crnogorske privrede 1998: 4.5 milijarde; prihod od privatizacije pomenutih preduzeća: 0.5 milijarde. Rezultat: ukradeno 4 milijarde razlike, a preduzeća uništena.

I? O čemu vi to govorite i kome to vi spočitavate za bilo šta? Vidjeli smo kakvu ste sadašnjost obezbjedili građanima, obećavajući prije tri decenije svijetlu budućnost. Demokrate će nastaviti da kroz konkretne primjere ukazuju na pogrešne odluke i deformitete ove vlasti, ni jedne sekunde ne nasjedajući na vaše teme podjela koje se sve manje doživljavaju ozbiljno".

Portal Analitika