Društvo

Studentkinja iz dijaspore na Fakultetu za crnogorski jezik i književnost

Crnogorska dijaspora  i Fakultet za crnogorski jezik i književnost nastavljaju saradnju i uzajamnu podršku. Nakon  četiri studentkinje iz Argentine i Vojvodine koje su fakultet upisale prije tri godine, od septembra 2018. godine studije crnogorskog jezika na Cetinju će pohađati i Jana Krivokapić iz Lovćenca.
Studentkinja iz dijaspore na Fakultetu za crnogorski jezik i književnost
S.G.
S.G.Autor
Izvor

Jana Krivokapić je godinama unazad učesnica niz kulturno umjetničkih manifestacija u organizaciji Udruženja Crnogoraca Srbije „Krstaš“ i Crnogorskog kulturno prosvjetnog društva “Princeza Ksenija” . Govoreći poeziju na crnogorskom jeziku uspješno je učestvovala na opštinskim, zonskim i pokrajinskim takmičenjima. Jedna je od pobjednica za srednjoškolski uzrast na Drugoj Pokrajinskoj smotri recitatora na crnogorskom jeziku za 2017. godinu.

Kao volonterka Jana je aktivna u Crnogorskom kulturnom centru, a dužnost bibliotekarke je obavljala od otvaranja Crnogorske biblioteke i čitaonice u Lovćencu. Po njenim riječima nakon završenih studija na Cetinju želi da se vrati u Vojvodinu i pruži svoj doprinos afirmaciji crnogorskog jezika i očuvanju nacionalnog identiteta crnogorske zajednice u dijaspori.

 

Portal Analitika