Crna hronika

Samardžić uhapšen poslije dvadeset godina bjekstva

Pripadnik nikšićke kriminalne grupe ,,Željezarci“ Božidar Samardžić (39) uhapšen je u petak u Sloveniji poslije dvadeset godina bjekstva zbog ubistva Igora Vulevića zvanog Ćure, koji je pripadao suparničkom klanu ,,Kvartaši“.
Samardžić uhapšen poslije dvadeset godina bjekstva
Nova PobjedaIzvor

- Slovenačka policija je postupajući po međunarodnoj potjernici NCB Interpol Podgorica uhaps ila Božidara Samardžića (39) iz Nikšića koji se potraživao skoro 20 godina zbog pokušaja ubistva sa smrtnom posljedicom počinjenog na teritoriji Crne Gore - saopšteno je iz Uprave policije.

U saopštenju se dodaje da je Samardžić osuđen na 20 godina zatvora.

- Samardžić je 12. februara 1999. godine u Nikšiću, zajedno sa Lj. Z. pokušao da ubije više osoba tako što je iz vatrenogoružja ispalio nekoliko hitaca u pravcu automobila koji se kretao Ulicom Nikole Tesle. U vozilu su se nalazili K. R. koji je upravljao vozilom, i V. I. i S. V. Projektili su pogodili vozilo kao i K. R. i V. I. U događaju V. I. je zadobio povrede koje su uzrokovale njegovu smrt, dok je K. R. zadobio teške tjelesne povrede, navodi se u saopštenju policije.

Nakon što je Vulević ubijen, Samardžić se dao u bijeg i njegova porodica je ubrzo prodala stan i otišla iz Nikšića.

Podsjećamo da je Radovan Kovačević, koji je ranjen tom prilikom, septembra 2001. godine ubijen ispred Kliničkog centra Crne Gore.

U Kovačevića koji je prethodno ranjen u vatrenom obračunu u hotelu ,,Podgorica“, pucano je dok su ga medicinski radnici na nosilima unosili u Klinički centar.

Za njegovo ubistvo sudilo se Branislavu Mićunoviću, koji je oslobođen optužbi usljed nedostatka

dokaza.

Iz policije su pojasnili da nakon što su Samardžiću stavljene lisice na ruke slijedi komunikacija nadležnih organa Slovenije i Crne Gore u vezi sa njegovim izručenjem našoj državi.

Portal Analitika