Region

Vučić: Pretekli smo sve osim Crne Gore

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je na Biznis forumu u Leposaviću pozvao privrednike iz centralne Srbije da ulažu na Kosovu i u srpske i u albanske sredine. On je kazao da je Srbija, po visini plata i penzija, pretekla sve u regionu, osim Crne Gore.
Vučić: Pretekli smo sve osim Crne Gore
Agencije/RTSIzvor

On je izneo planove za razvoj deset opština sa većinski srpskim stanovništvom i pozvao ih da dođu sa pripremljenim planovima i projektima.

Najavio je da će se prilikom posete Kini založiti da kineski investitor koji je namjeravao a nije došao u Leposavić, ipak dođe.

"Jedan veliki investitor iz Kine koji je trebalo da dođe u Leposavić otkazao je zbog svih dešavanja. Tokom posjete Kini zamoliću da ipak dođu", rekao je Vučić.

On je pozvao srpske privrednike da ulažu i u albanske sredine na Kosovu.

"Pravite novac, jer je naš cilj da Srbija bude ekonomski najjača", rekao je Vučić.

Vučić je naveo da novca ima, i istakao da je prije četiri godine, kada je postao premijer, Srbija imala javni dug od 79 odsto, a 1. januara 2019. godine taj dug biće i ispod 48 odsto.

Kako je naveo, tada je jedna zemlja u regionu imala 25 dosto, a druga 55 odsto javnog duga, dok su ti dugovi sada 49 odnosno 73 odsto BDP-a.

Dodao je i da su pretekli sve u regionu po visini plata i penzija, osim Crne Gore, ali računa, kaže, da će za 15-16 mjeseci Srbija i nju preteći u tom segmentu.

Portal Analitika