Politika

Kolić: Predsjednik opštine Bar da usmjeri više pažnje na Virpazar

Veliki je broj turista iz svih krajeva svijeta koji ne mogu da odole netaknutoj prirodi Virpazara, kaže u saopštenju za medije Dženan Kolić, poslanik Demokrata u Skupštini Crne Gore.
Kolić: Predsjednik opštine Bar da usmjeri više pažnje na Virpazar
Portal AnalitikaIzvor

"Malo bajkovito naselje prepuno je gostoprimstva, dobre domaće hrane, ribljih specijaliteta, kvalitetnog vina i kao takvo neodoljovo je posjetiocima iz svih krajeva Evrope.

Virpazar sa svim svojim potencijalima je jedno od značajnijih turističkih mjesta u Crnoj Gori. Apelujem na predsjednika opštine Bar da usmjeri više pažnje na ovo mjesto kao i da reguliše smetnje koje otežavaju funkcionisanje ovog naselja",navodi on.

U razgovoru sa mještanima, kako kaže, lako je zaključiti da je glavni problem Virpazara saobraćaj koji nije regulisan na način da olakša funkcionisanje turistima i mještanima, kao i parking koji je prijeko potreban i od ogromnog značaja.

"Predlažemo da se omoguće parking mjesta na većoj lokaciji van rampe uz magistralu ili na mjestu sadašnjeg kolektora. Na taj način omogućilo bi se lakše funkcionisanje stranih i domaćih turista i otovrila bi se mogućnost da Virpazar bude pješačka zona i zona za bicikliste. U tako regulisanom Virpazaru samo mještani bi imali dozvole za korištenje svojih vozila uz posebne propusnice koje bi izdavala mjesna zajednica. Realizacijom ove ideje svim turistima bi se olakšao boravak i korišćenje svih potencijala koje pruža ovo bajkovito mjesto", zaključuje Kolić.

Portal Analitika