Fudbal

Vukčević: Pokazali smo kako se bori za svoju reprezentaciju; Kontra nezadovoljan

Desetkovana Crna Gora, u bukvalnom smislu - povredama i brojčano - ostvarila je pozitivan rezultat na startu Lige nacija.
Vukčević: Pokazali smo kako se bori za svoju reprezentaciju; Kontra nezadovoljan
ArenaIzvor

Nijesu ,,hrabri sokoli“ pobijedili Rumuniju, ali su osvojili bod, po svemu veliki u ovakvim okolnostima, pokazavši da i pored brojnih problema mogu da se nose sa protivnikom od kojeg su bili bolji u prošlim kvalifikacijama za Mundijal. Naši igrači zadovoljni, dok je strateg Rumunije pognute glave izašao sa terena.

Mugoša: Svaka čast momcima

Stefan Mugoša je predvodio napad Crne Gore u Ploeštiju, ali nije uspio da završi meč - u 77. minutu je isključen nakon drugog žutog kartona. Čini se da je slovački sudija Kružlijak bio prestrog… - Igrali smo dobro, organizovano i sa mnogo borbe. Pokazali smo još jednom kako se bori za svoju zemlju i da možemo da igramo sa svima. Mislim da nam nije dosuđen čist penal na startu i nijesam zaslužio drugi žuti karton. Ali, ne bih da komentarišem sudijske odluke. Najvažnije je da smo ostvarili pozitivan rezultat i da u pozitivnom raspoloženju dočekujemo utakmicu sa Litvanijom u ponedjeljak veče pred našim navijačima. Svaka čast momcima. Idemo dalje. Vjerujem da ćemo ovaj septembarski blok mečeva zaokružiti pobjedom - rekao je Mugoša za Arenu.

Kontra nezadovoljan

Za Rumuniju je remi sa Crnom Gorom na startu Lige nacija - kiks. Posebno jer su ,,sokoli“ u Ploeštiju igrali sa znatno oslabljenim timom.

- Nijesmo zadovoljni - očekivan je utisak selektora Kozmina Kontre. - Jedino možda sa posljednjih 15 minuta, kada smo napadali, ali nijesmo imali prostora. Imali smo rivala koji se branio, a u prvom poluvremenu smo uradili vrlo malo. Crna Gora je bila vrlo agresivna i nije nam bilo lako da igramo. Kontra je istakao dvije šanse koje je Rumunija imala preko Kirikeša.

- Nedostajala nam je mirnoća u završnici. Teško je probiti takvu odbranu kada nemate preciznost i inspiraciju. Više smo željeli pobjedu, igrači su uložili veliki napor, ali nijesmo bili dobri u napadu.

Vukčević: Pokazali smo kako se bori za svoju reprezentaciju

Taktičkom postavkom, pametnom i smirenom igrom, ali i sa maksimalnim zalaganjem svih igrača na terenu, Crna Gora je uspjela da premosti sve teškoće uoči utakmice sa Rumunijom. Osvajanjem boda - cilj je ispunjen u Ploeštiju. - Kada smo bili u najjačem sastavu imali smo tvrde utakmice sa Rumunima, a pogotovo je bilo teško sada kada smo bili bez Jovetića i još nekoliko bitnih igrača. Znali smo koliko nas zahtjevan meč čeka, zato ovaj bod ima težinu. Ušli smo u meč jako, skoncentrisano i pametno. To je bio jedini način da stignemo do pozitivnog epiloga. Svako od nas je dao i više od 100 odsto mogućnosti. Pokazali smo kako se bori za reprezentaciju i svoju zemlju. Ovo je uspjeh, ali da bi okupljanje u septembru bilo pozitvno do kraja, moramo da pobijedimo Litvaniju u Podgorici - rekao je Nikola Điđo Vukčević, odnedavno vezista španskog Levantea.

Portal Analitika