Abiznis

Pajović: Radove će izvoditi ,,Neimar“

Izvođač radova druge faze rekonstrukcije zatvorenog bazena ,,Nikša Bućin“ biće firma ,,Neimar“ - rekao je Pobjedi direktor tog sportskog objekta, Zoran Pajović. Ponudu na tender za izvođača radova predala je i firma ,,Erlang“.
Pajović: Radove će izvoditi ,,Neimar“
PobjedaIzvor

Pajović očekuje da radovi krenu vrlo brzo. -Rok za žalbe je deset dana. Ne očekujemo da će ih biti što znači da će radovi biti nastavljeni odmah po isteku tog roka – objasnio je on. Pajović kaže da je proteklih nekoliko dana u više navrata razgovarao sa direktorom direktorom Direkcije javnih radova Almirom Kalačem koji mu je kazao da će ,,bazen biti prioritet u odnosu na sve druge projekte“.

ROKOVI

Sagovornik Pobjede ističe da je ,,zbog problema sa tenderima izgubljeno četiri, pet generacija u vaterpolo i plivanju“. - Otvaranje ponuda na tender za izvođača radova bilo je zakazano za 3. jul, ali je odgođeno jer su ponuđači tražili da se rokovi produže. Ministarstvo nije izdavalo nove licence koje su bili obavezni da predaju u dokumentaciji. Upravo zbog toga je bilo i odlaganja na sedam, desetak dana itd. Tek 3. avgusta održano je javno otvaranje ponuda, na koji su pristigle i dvije ponude – kaže Pajović. On konstatuje da su ,,svi sportski objekti u našoj opštini koje je krenula država da radi - stali“. - Mnogi sportski objekti, kao što su,,Morača“ u Podgorici, bazen u Nikšiću, nijesu imali problema sa tenderima, jedino postoji problem sa zatvorenim bazenom u Kotoru – ističe on. Druga faza rekonstrukcije trebalo je da bude završena u decembru prošle godine.

Do sada je završen krovni dio, pjeskarenje i osnovne stvari. Ostalo je da se uradi glavni dio druge faze koja obuhvata sistem grijanja i vode, filtriranje vode, automatsku hlorizaciju, ventilaciju i dio za svlačionice. Završetkom druge faze stvoriće se uslovi za održavanje treninga, upis novih članova, kontinuitet za razvoj vaterpolo sporta u Kotoru za klubove Primorac i Kataro.

SREDSTVA

Kako su ranije naveli iz Direkcije javnih radova, procijenjena vrijednost tendera koji je poništen bila je 2.500.000 eura, sa tehničkim rokovima izvođenja od pet mjeseci. Za završetak posla potrebno je osam mjeseci, a kompletna vrijednost radova iznosiće 4.000.000 eura. Bazen ,,Nikša Bućin“ izgrađen je 1984. godine sredstvima građana, opštine i radnih organizacija Kotora.

Portal Analitika