Zanimljivosti

Redovna linija čiji let traje minut! (VIDEO)

Let od Vestreje do Papa Vestreja u Škotskoj, između ostrva Orkni, koji organizuje „Loganer“, nakraći je mogući let koji traje nešto više od minuta, a u nekim prilikama i 53 sekunde, a liniju najčešće koriste profesori, policajci, bankari i đaci, ali i turisti po potrebi, navodi „Si-En-En“ koji objavio listu najkraćih letova.
Redovna linija čiji let traje minut! (VIDEO)
RTSIzvor

U maju je pokrenuta jedna od najkraćih avionskih linija na svijetu, na ruti od karipskog ostrva Aruba do Punte Fiho u Venecueli. Let traje 15 minuta, navodi Si-En-En.

Deset minuta traje let od Svetog Martina do Angvile koji organizuje avio-kompanija „Angila er servis“.

To je najkraći međunarodni komercijalni let. Pet minuta duže traje let od Svetog Martina do St. Bartsa.

Petnaestominutni let od Arube do Punta Fihe organizovan je dva puta sedmično, a pokrenula ga je „Aruba erlajns“ u saradnji s vladom Venecuele. Tom linijom su poboljšani odnosi između Kariba i Venecuele iako su veze i dalje ograničene. Cijena karte je 215 dolara.

Ruta između dva indonežanska sela Kegate i Apovoa duga je samo dva kilometara, ali je avio-linija između njih potrebna jer ih dijeli duboka šumska dolina.

Riječ je o vrlo izolovanom dijelu Indonezije koji okružuju planine. Putnike prevozi letjelica s jednim motorom „pilatus PC-6 turbo porter“ koja ima 10 sjedišta. Ipak, ovo nije redovna linija, ali s obzirom na to da se prevoz putnika plaća, svrstana je u najkraće na svijetu.

Kada je riječ o međukontinentalnim linijama, među najkraćima je ona između Tandžersa u Maroku i Gibraltara – 69 kilometara. Linijom upravlja „Rojal er Marok“.

Najkraća linija između dva glavna grada je od Kinšase (Demokratska Republika Kongo) do Brazavila (Republika Kongo). Udaljenost je 26 kilometra, a drži je „Etiopijan

erlajns“.

Ovi glavni gradovi razdvojeni su zamućenim vodama rijeke Kongo.

Ruta od aerodroma „Barnstepl munisipal“ do aerodroma „Nantuket memorijal“ u Masačusetsu duga je 49,07 kilometara i najkraća je u Sjevernoj Americi.

Portal Analitika