Društvo

Blažić: Nema bolje budućnosti bez međusobne saradnje

Teško je govoriti o bilo kakvoj svijetlijoj budućnosti bez međusobnog upoznavanja i saradnje mladih koji će u budućnosti biti donosioci važnih političkih odluka, kazao je profesor Đorđije Blažić, koji je polaznicima REACT-a govorio na temu „Da li je trenutna situacija rezultat izborne volje građana“.
Blažić: Nema bolje budućnosti bez međusobne saradnje
Portal AnalitikaIzvor

On je istakao da je zadovoljstvo vidjeti mlade generacije na kampu, koje kako je kazao doživljava kao svoje studente, iako to možda faktički nisu.

„Mislim da je ovakav način i metod rada, širenje kulture dijaloga, komunikacije, upoznavanje ljudi, nešto što je apsolutno neophodno prije svega mladim generacijama, a svakako jako će biti korisno za bolje razumijevanje među ljudima. Naravno, mislim da mlađe generacije treba da ispravljaju greške koje smo mi pravili u ranijem periodu i mislim da su na pravom putu“, istakao je Blažić.

dorde-blazic-1

Paul Boeriull iz Rumunije kazao je da je ovo za njega specifično iskustvo gdje je imao priliku da upozna mnogo novih ljudi iz različitih zemalja.

„Veoma sam zadovoljan kako je organizovan kamp, samim predavačima i kompletnim programom gdje se govorilo o evro-atlantskim integracijama, kao i o problemima mladih na Balkanu. Upoznao sam dosta ljudi  sa kojima sam razmijenio mišljenja i mislim da bi ovakvih događaja trebalo da bude više, jer je njihov efekat ogroman“, kazao je Boeriull.

Tokom današnjeg programa polaznici su mogli da prate i panel na temu „Različite boje Bosne i Hercegovine“ u kojem su učestvovali profesor Ljubomir Zubec sa fakulteta Političkih nauka u Banja Luci, kao i Nedim Muhedinović, koordinator u NVO „APROPO“ iz Sarajeva.

O značaju pregovaračkog procesa za stabilnost Balkana govorili su Astrit Istrefi, direktor NVO „Balkan forum“ iz Prištine, Đorđo Cvijović iz Evropskog pokreta Srbije, kao i Kristijan Trajkovski, koordinator u NVO „CRPM“ iz Skoplja.

Portal Analitika