Crna hronika

Tužilaštvo potvrdilo da se sumnja da je blagajnica Skupštine pronevjerila novac

  Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici podnijelo optužni predlog protiv T.Č. iz P., blagajnice u Skupštini zbog sumnje da je pronevjerila novac i falsifikovala službene isprave, objavljeno je na sajtu Tužilaštva.
Tužilaštvo potvrdilo da se sumnja da je blagajnica Skupštine pronevjerila novac
Portal AnalitikaIzvor

Dan je danas objavio da se sumnjiči da je pronevjerila 35.000 eura.

Okrivljenoj se stavlja na teret da je u toku 2016. godine prisvajala novac koji joj je povjeren u službi i da je kao službeno lice, u službenim ispravama, unosila neistinite podatke, tako što je, kao blagajnica u Birou finansijskih poslova oštećene Skupštine Crne Gore, iz blagajne uzimala za sebe novac i na određeni broj naloga za službena putovanja, stavljala lažne potpise poslanika i zaposlenih u Skupštini i drugih lica, kojima je navodno taj novac isplaćen kao dnevnice za službena putovanja u inostranstvo, navodi se u saopštenju.

Osim toga, kako se dodaje, formiran je poseban krivični predmet protiv za sada nepoznatog učinioca, zbog sumnje da je počinio krivično djelo pronevjera i produženog krivičnog djela falsifikovanje službene isprave.

Kako je objavio Dan, na putnim nalozima za putovanja u inostranstvo za koje su opredijeljene dnevnice od 800 do 1.000 eura bili su lažni potpisi Jasmina SutovićaFilipa VukovićaGencija NimanbeguaGorana TuponjeBudimira AleksićaHalila DukovićaAlmera KalačaDritana AbazovićaDraginje VuksanovićMaje ĆatovićStrahinje BulajićaAzre JasavićVladislava BojovićaVeljka ZarubiceDamira ŠehovićaLjuiđa ŠkreljeSnežane JoniceObrada Gojkovića i Andrije Popovića.

Niko od poslanika nije znao da su im potpisi zloupotrijebljeni. Sa nekim od njih su u policiji i tužilaštvu obavljeni razgovori i oni su potvrdili da u periodu koji je naveden u spornim putnim nalozima nijesu putovali u inostranstvo.

Portal Analitika