Crna hronika

Kod Ulcinjanina pronađeni automatska puška i municija

Policija je uhapsila Ulcinjanina M.M. (63) kod kojeg je prilikom pretresa pronađeno oružje i veća količina municije municija, saopšteno je iz Uprave policije.
Kod Ulcinjanina pronađeni automatska puška i municija
Portal AnalitikaIzvor

Osumnjičeni je uhapšen zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

"Službenci OB Ulcinj su, 06.09. postupajući po prethodno pribavljenoj naredbi sudije za istragu Osnovnog suda u Ulcinju, izvršili pretres stana i drugih prostorija koje koristi M.M. (63) iz Ulcinja. Tom prilikom policijski službenici su pronašli i oduzeli automatsku pušku „FAL“ kalibra 7.62x51 mm sa kundakom na rasklapanje i 349 komada metaka različitog kalibra u ilegalnom posjedu kao i plastičnu zaštitnu kutiju za ručnu bombu M52 i pet redenika", navode iz UP.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Ulcinju koji je naložio da se M.M. uhapsi i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Oduzeto oružje i municija biće upućeni u Forenzički centar radi vještačenja.

Portal Analitika