Politika

Vučurović: Janjić ponovo na usluzi antisrbima, čak i DPS zbija šale sa njim

Poslanik DF-a, Jovan Vučurović je reagovao na izjavu analitičara Dušana Janjića „da je najava Demokratskog fronta da će se u narednom periodu fokusirati na političko objedinjavanje Srba u regionudio šireg pokreta koji finansira Rusija i dio Srbije“.
Vučurović: Janjić ponovo na usluzi antisrbima, čak i DPS zbija šale sa njim
Portal AnalitikaIzvor

„Politika objedinjavanja srpskog naroda u regionu, koordinirana akcija sa glavnim adresama srpskog naroda i konkretni potezi koje DF povlači u borbi za prava našeg naroda i u cilju sprečavanja diskriminacije nad Srbima u Crnoj Gori, doveli su do eskalacije mržnje antisrpskih krugova, naročito onih u našoj zemlji. Nesumnjivo je da se crnogorski režim nalazi među onima koji prednjače u antisrpstvu i koji koordinira takvom politikom u regionu. U tu svrhu godinama se koriste uslugama raznih opskurnih likova, koji su za malo para spremni na svaku gadost“, saopštio je Vučurović.

Dodao je da su iz crnogorske vlasti iznajmili ,,analitičare'' iz Beograda, među kojima je i Dušan Janjić.

„Ovakvi izdajnici našeg naroda služe da minimiziraju težak položaj Srba u Crnoj Gori, kao i da, za neki sitni novac, oblate političke protivnike kriminalnog režima u Podgorici, kao što je ova protuva, preko ,,Javnog servisa'', pokušala da to uradi DF-u i njegovim liderima. Jadno je obavljati tako prljav posao, kakvim se bavi Janjić, odnosno biti neko ko je na usluzi svakoj vlasti, biti rentakar, pripejd analitičar, koji služi za specijalne zadatke, ali sada već uveliko provaljen kao lažov, koji u javnosti služi samo za  podsmijeh i sprdnju. Čak i u DPS-u zbijaju šale s njim, govoreći kako i nije toliko skup, da ga ,,besplatno'' smještaju u neke hotele ,,Š'' kategorije, hrane bajatim ribama i školjkama, i zalivaju najjeftinijim vinom“, saopštio je Vučurović.

Dodao je da Javni servis plaćaju svi građani, pa i Srbi, a da se pojačava kampanja protiv srpskog naroda i DF-a.

 „Borba za prava srpskog naroda u Crnoj Gori, kao i zalaganje za njegovo što čvršće povezivanje u regionu, nastaviće se bez obzira na frustracije crnogorske vlasti i ostalih srbomrzaca u regionu. Naše pravo je da se povezujemo, sami odlučujemo o svojoj sudbini i da donosimo odluke koje su korisne za naš narod, i to ne treba da bude razlog za bilo čiju brigu“, zaključio je Vučurović u saopštenju.

Portal Analitika