Turizam

Učvrstiti veze NTO i lokalnih turističkih organizacija

Redovni godišnji sastanak Nacionalne turističke organizacije (NTO) sa lokalnim turističkim organizacijama održan je u Budvi u prisustvu državnog sekretara Ministarstva održivog razvoja i turizma, Damira Davidovića.
Ilustracija
Ilustracija
Portal AnalitikaIzvor

Kako je saopšteno iz Nacionalne turističke organizacije, fokus sastanka je bio razmatranje i dogovor o zajedničkim aktivnostima i planovima za marketinške i sajamske nastupe na međunarodnom i regionalnom tržištu do kraja 2018. i za narednu godinu.

“Zajednički je ocijenjeno važnim kroz konstruktivne diskusije učvrstiti veze na nivou NTO-LTO u cilju kvalitetnije promocije na međunarodnom nivou i otklanjanja problema koji su definisani kao najznačajniji na lokalnom nivou. Neophodna je bolja koordinacija, udruživanje i racionalno trošenje sredstava između  NTO i LTO kao i inoviranje nastupa na tržištu”, navode iz NTO-a.

Zaključeno je da je u cilju blagovremene pripreme zimske sezone i novogodišnjih praznika potrebno što hitnije pripremiti programe i predloge promotivnih aktivnosti za domaće i regionalno tržište.

Portal Analitika