Društvo

Radunović i Stanković pomoćnice direktora Agencije za visoko obrazovanje

Vlada Crne Gore imenovala je juče Maju Radunović i Tijanu Stanković za pomoćnice direktora Agencije za kontrolu i obezbjeđenje kvaliteta visokog obrazovanja.
Radunović i Stanković pomoćnice direktora Agencije za visoko obrazovanje
P.Z.
P.Z.Autor
Portal AnalitikaIzvor

Radunović  je imenovana za pomoćnicu direktora Sektora za kontrolu kvaliteta, dok je Stanković  imenovana za pomoćnicu direktora Sektora za obezbjeđenje kvaliteta i istraživanje.

U obrazloženju predloga, između ostalog, navedeno je da je Uprava za kadrove, nakon sprovedenog postupka po javnom konkursu, dostavila Listu za izbor kandidata i Izvještaj o ocjenjivanju sa posebno strukturiranog intervjua za radna mjesta visokog rukovodnog kadra, da su Radunović i Stanković  bile jedine kandidatkinje na Listi za izbor kandidata za navedena radna mjesta, koje su na posebno strukturiranom intervju ostvarile maksimalnih 25 bodova.

Aktuelni direktor Agencije je prof. dr Srđa Popović.

Agencija će, između ostalog, sprovoditi postupak akreditacije studijskih programa, ali i periodične kontrole ustanova visokog obrazovanja, te vršiti rangiranje. Cilj je da se na ovaj način unaprijedi rad svih ustanova visokog obrazovanja u Crnoj Gori.

Osnivanje Agencije, koja je počela sa radomm ove godine, je od posebne važnosti zato što će se kvalitetom rada visokoobrazovnih ustanova komisije Agencije baviti na redovnom nivou i u punom kapacitetu.

Većina zemalja regiona ima ovo tijelo, čije osnivanje u Crnoj Gori je preporučeno i važećom Strategijom razvoja visokog obrazovanja.

 

Portal Analitika